mandag den 16. maj 2011

Breaking Bad

Breaking Bad er noget af det bedste tv-drama, jeg har set siden The Wire. Jeg kan ikke anbefale den nok.
Walt White er et kemigeni, der kun bruger sine evner på en flok ligeglade high school elever. Familien ser ham som en vatnisse, og nu har han tilmed fået lungekræft. Det sætter skred i nogle ting. Walts kone Skylar er nemlig gravid, de har sammen allerede en handikappet søn, og Walt vil ikke efterlade familien uden penge. Walt finder frem til en gammel elev, som ganske vist aldrig var den skarpeste kniv i skuffen, men han laver og sælger crystal meth. Det er Walt plan at gøre det samme. Walt kan nemlig lave det reneste shit nogen sinde set på markedet. Han ved gennem sin svoger Hank, som er politimand, at crystal meth er en god forretning. Men det er ikke så nemt at gå fra en pæn middelklasseverden til et gangstermiljø og samtidig skulle holde det hemmeligt for omverdenen. Walt ændrer sig gradvist, idet han tager den ene udfordring på sig efter den anden.
Det er genialt lavet. Dialogen er lige i øjet. Bryan Cranston gør det eminent i hovedrollen. Musiksiden er fantastisk. Billedsiden ligeså.
Jeg har kun set første sæson, som i øvrigt kun er på 7 afsnit. Der er indtil videre tre sæsoner, fjerde sæson er på vej, og ifølge anmelderne holder serien niveau gennem alle sæsonerne. Det lyder jo godt, ikke sandt?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar