tirsdag den 19. januar 2016

Modekampagner spring/summer 2016: Part II


Så tager vi næste omgang af kampagnebilleder for den kommende sæson.
Valentino har lavet en meget smuk serie billeder fra et sted i Afrika fotograferet af Steve McCurry. Det er svært at vælge blot to billeder, da der er mange at vælge i mellem. Der er en del modeller med, og på nogle af billederne er der ligeledes afrikanske stammefolk sammen med modellerne.
Jeg synes, at billederne er smukke og nyder lyset og den smukke baggrund.
Jeg kan til gengæld læse på The Fashion Spot, at nogle folk bliver stødt af billederne, fordi Valentino hyrer en del hvide modeller, giver dem cornrows og sender dem til Afrika, modellerne er i dyrt tøj "inspireret" af afrikansk kultur (cultural appropriation), og man bruger afrikanere som pynt.
Det er én måde at se det på. Jeg synes nu også, at dét er lidt ensidigt.
Jeg synes, diskussionen er interessant, men jeg vil ikke gå mere ind i det nu.





Jeg har indtil videre kun kunne finde disse to billeder fra Pradas ss16-kampange i HQ, men udover de russiske topmodeller Sasha Pivovarova og Natalia Vodianova er newcomer Yasmin Wijnaldum også med i kampagnen.
Steven Meisel har som sædvanlig fotograferet kampagnen. Den er enkel og pæn. 




Det er sidste kampagne med Raf Simons som chefdesigner. Han var dog allerede stoppet, da kampagnen skulle fotograferes, så i stedet for Rafs sædvanlige fotograf Willy Vanderperre, er denne kampagne fotograferet af Patrick Demarchelier. Stilmæssigt er den altså tættere på Jennifer Lawrences Dior-kampagner end de seneste sæsoner rtw-kampagner for det franske modehus.
Billederne er pæne nok, men modellerne er meget unge, og det generer mig altid meget. Når jeg siger unge, så er det ikke bare fordi alle er teenagere, men fordi to af pigerne kun er 14 år. Jeg synes stadig, at det er mærkeligt, at 14-årige bliver brugt til at sælge voksentøj. Og Dior? Det er mere ladylike end girllike!
Derudover må jeg jo nok sige, at jeg næsten altid vil foretrække billeder on location frem for billeder med grå studio-baggrund.



Ikke overraskende er Anna Ewers i front for Alexander Wangs sidste kampagne for Balenciaga. Mere overraskende er det måske, at skuespilleren Zoe Kravitz slænger sig sammen med den tyske model. Ikke fordi Zoe ikke er smuk - det er hun, men fordi hun er tiny, og vi ved jo ellers, hvor glade designere er for høje piger. Anna Ewers er dog heller ikke blandt de højeste modeller.
Jeg kan rigtig godt lide alle billederne i kampagnen. Den er meget smuk med lyset og farverne og stemningen, og det er en rigtig fin måde at slutte af på for Wang.
Kampagnen er fotograferet af Steven Klein.




Sportmax har fået fat i Mariacarlo Boscono. Den italienske model har scoret mange kampagner i denne sæson, men jeg forstår det godt. Hun giver altid billeder lidt ekstra med sit både smukke og unikke udseende. Med Boscono kan jeg ikke klage over for ung en model - hun er 35 år.
Jeg kan godt lide Sportmax' billeder. Der er knald på farverne, og jeg glæder mig til at se dem på tryk.



Chloé fortsætter en tradition for modeller i bevægelse på deres kampagnebilleder og for en lidt off beat beskæring, der gør, at vi ikke ser modellerne i fuld figur eller får øjenkontakt. Det handler om at give indtrykket af glade, unge kvinder, man har lyst til at være.
Jeg kan på den ene side godt lide billederne - jeg kan godt lide denne type billeder, men jeg må indrømme, at hvis man havde erstattet Chloé-logoet med et Zara-logo, så ville jeg ikke have undret mig. Man kunne måske have arbejdet lidt mere med billederne for give dem et mere luxe look. Det er meget kommercielt med de skarpe, friske billeder?
Jeg kan dog godt lide kampagnen, der er fotograferet af Theo Wenner. Modellerne er Antonina Petkovic, Celine Bouly og Ari Westphal.




Balmains forårskampagne er består af sort/hvid-billeder af 90'er supermodellerne Claudia Schiffer, Naoimi Campbell og Cindy Crawford fotograferet af Stevein Klein.
Billederne er fine, men ikke engang supermodeller kan redde denne skrækkelige kollektion.



Yay, danske Freja Beha Erichsen poserer for Missoni i denne kampagne fotograferet af Harley Weir. Jeg er vild med farverne. Det føles som en rigtig Missoni-kampagne. Umiddelbart er Harley Weir også et bedre fit for Missoni i forhold til Viviane Sassen, der har fotograferet for modehuset de sidste mange sæsoner, selvom jeg også godt kan lide sidstnævnte. Men hey, they had me at Freja.



Apropos både Missoni og danske modeller, så har Missonis undermærke M Missoni også valgt en dansk model, nemlig den meget smukke Mathilde Brandi. Jeg håber på flere kampagner til Mathilde, som har en helt fantastisk ansigt - meget elegant. Derudover er det da da sjovt, at Missoni er gået dansk på begge kampagner. Go Denmark!



 Marc Jacobs har igen valgt forskellige mere eller mindre kendre ikoner som kampagnemodeller for sit modehust. Øverst har vi fx Lana Wachowski. Der er også nogle modeller med i kampagnen, men selv de er særligt udvalgte pga deres "personlighed" såsom Kiki Willems på det nederste billede. Alle portrætterne introduceres via instagram med en personlig begrundelse fra Marc Jacobs, om hvorfor lige netop de er udvalgt.
Kampagnen er fotograferet af David Sims.




Fendis kampagne består denne gang af billeder af Edie Campbell og Vanessa Moody i omgivelser, der minder lidt om sidste sæson. Det er godt at se Edie, som jeg rigtig godt kan lide. Vanessa ligner ikke sig selv på alle billederne, men hun er også flot. Det er ikke så spændende, men det plejer Fendi heller ikke at være.



Første kollektion af Peter Dundas for Roberto Cavalli får denne kampagne med den britiske model Edie Campbell. Hun giver den Cavalliske tackiness lidt cool edge med sit tomboylook. Der er både location og studio billeder. Der er rum for forbedring de næste sæsoner ligesom Dundas måske ikke lige fandt højeste gear frem med første kollektion, men jeg kan godt lide Edie og flere af billederne er ret stærke.


Endnu en dansk model i en eksklusiv modekampagne - Regitze Christensen, som allerede er med i Dolce & Gabbanas ss16-kampagne, har fået en plads i Célines eftertragtede kampagne. Hun er sammen med Kayla Loyce og Vera Van Erp fotograferet af Juergen Teller i sædvanlig Céline-stil. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar