lørdag den 30. juli 2011

Phoebe Philo: The Chloé years

Spring 2002. Phoebe Philos første kollektion for Chloé. Den tidligere chefdesigner Stella McCartney havde lige sluttet sig til Gucci Group for at designe sit eget mærke. Phoebe Philo var Stellas assistent, og rygterne gik dengang, at Phoebe Philo var mere talentfuld end sin nu tidligere chef, og at hun reelt havde været skyld i Chloés opblomstring under Stella McCartney. Tiden har vist, at Stella McCartney bestemt er en kompetent designer, men der er ingen tvivl om, at Phoebe-årene hos Chloé er magiske. Alt er stadig smukt. Tiden, som ellers er modens største fjende, har ikke gjort tøjet mindre lækkert. Hun kan et eller andet med at skabe tøj, som kvinder gerne vil gå med.

Fall 2002. Chloé-pigen blev hos Phoebe Philo en cool og intelligent kvinde med hang til afslappet, blød 70'er æstetik. Det feminine blev blandet med det maskuline. Der kom fokus på tøj, som er dejlig at have på i stedet for underlige konstruktioner, der ser godt ud på catwalken, men ikke så mange andre steder.

Spring 2003. Phoebe Philo havde allerede dengang en flair for det enkle, som vi ser perfektioneret hos Céline. Tænk at hun har lavet sine kollektioner i 2003. Hvis I tjekker kollektioner ud fra andre kendte mærker i 2002 og 2003, så er det forfærdeligt grimt (hehe, meget subjektivt, I know). Der sker et skifte omkring 2005, hvor mange lige pludselig får "god smag", men Philo har altid bare lavet flot tøj.

Fall 2003. Jeg husker denne kollektion meget tydeligt fra modebladene. Særligt det første look herover, som fik rigtig meget opmærksomhed. Det er også for lækkert. Jeg ville dælme gerne se sådan ud!

Spring 2004. Så fik den for alvor 70'er på drengen. Og jeg elsker det. Bananprint var stort det år på grund af Phoebe Philo. Og Kylie Minogue gjorde mærket endnu mere eftertragtet, da hun bar den grønne kjole med det brune kernebælte. Sjældent har en kjole været så rigtig på en stjerne, og den kommer formegetlig til at gå over i historien som en af Kylies bedste looks!



Fall 2004. Hvorfor ikke bare fortsætte med at lave to-die-for tøj? Efter succesens med Kylies kjole, ventede alle på den næste fantastiske kjole i samme stemning, og vi fik flere bud... Natasha Poly sælger den tyrkiske silkekjole overordentlig godt. Den lyseblågrå kjole blev på Sienna Miller en af årets mest fotograferede kjoler.

Spring 2005. Kollektionen var fyldt med de smukkeste silkekjoler, som selvfølgelig også blev fantastisk populære. Den blå kjole på Gemma Ward var kjolen det år.

Spring 2006. Under efterårskollektion 2005 var Phoebe Philo på barsel, så hendes designteam stod for kollektionen. Derfor har jeg ikke taget fall 05 med, men et halvt år efter var hun tilbage. Desværre kun for én sæson. Hun forlod Chloé derefter, og kom først tilbage til modedesign, da Céline tilbød hende et job, hun ikke kunne afslå.
De næste år var ikke så gode hos Chloé. Paulo Melim Andersson havde en vision omkring Chloé-kvinden, der ramte lidt ved siden af, og han levede ikke op til presset efter Philos afgang. Da Hannah McGibbon tog over i 2009, kom Chloé tilbage på sporet. McGibbon var assistent under Phoebe Philo, og har lavet den ene smukke kollektion efter den anden. Desværre har Hannah McGibbon nu også forladt Chloé, så nu venter vi i spænding på en ny chefdesigner. Lad det blive godt!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar