søndag den 18. maj 2014

What's up with Celebrity Airport Style?


Lufthavnfotos af kendte mennesker er ikke nogen decideret ny opfindelse, men der er kommet flere af dem, synes jeg. Jeg kigger tit på modesider, hvor billeder af stilfulde skuespillerinder, it-girls, modeller og andet godt fra lufthavne konstant popper op, og forleden læste jeg så en lille artikel om fænomenet. 
Der er åbenbart stor efterspørgsel på billeder af stjerner, hvor de er så at sige ser "normale" ud modsat på den røde løber, hvor de er superstylede. De kendte er som regel mere afslappet klædt og uden så meget makeup, når de rejser, og læsere af sladderblade og modesites føler, at de kommer lidt tættere på de kendte i forhold til billeder af dem på de glittede sider med retoucherede billeder.

Men står der så altid en håndfuld paparazzier og venter i lufthavnene i håb om at fange nogle kendte? Måske.... 

...Men faktisk samarbejder mange af "stjernerne" med paparazzierne, fordi
1) det kan være udmærket PR at blive fotograferet i lufthavnen. Mange af de såkaldte it-piger og mindre kendte skuespillerinder er afhængige af tøj-sponsorater og diverse kampagner, så det er en del af deres arbejde at være stilfuld og se godt ud.
2) mange stjerner laver aftaler om, at paps kan tage billeder i lufthavnen, hvis de så lover at lade dem være i fred på andre tidspunkter. I de tilfælde vil stjernernes PR-agenter udlevere rejseplaner og den slags.
Det hele er altså sat i system, og selvom stjernerne ER mere afslappede end på den røde løber, så er de mindre afslappede end fx MOI, når de rejser. De ved godt, at der bliver taget billeder af dem, så derfor bliver de også klædt på til lejligheden i hippe gevandter fra diverse brands.

Tendensen med airport style er allermest udbredt i Korea, hvor K-pop stjernerne og paps har aftaler, der er win-win på begge... men jeg ved ikke så meget om K-Pop, så nu fokuserer jeg her på det, jeg kender....

Øverst har vi Alexa Chung, som i den grad kan give sin gode stil skylden for en gylden karriere.

^Skuespiller Rosie Huntington-Whiteley er et populært target, når det gælder airport style photos.

^Kate Bosworth er en anden modedarling, der holde sig relevant ved at være et stilikon og ikke så meget på grund af sit skuespil. Her er hun klædt i noget, jeg ikke personligt ville rejse i. Slet ikke behageligt nok.

^Model og skuespiller in spe er efter eget udsagn rigtig træt af paparazzier. Måske hun laver nogle aftaler omkring lufthavnsfotos i håbet om at få lidt fred på andre tidspunkter?

^Hart of Dixie-stjernen Rachel Bilson er klædt i noget, som ser rart ud at rejse i, men jeg spotter Isabel Marant-støvler og Isabel Marant x H&M-cardigan. 

^Og så er der Miranda Kerr - endnu en model - der bliver ofte fotograferers i lufthavne... Hun har ikke noget imod at rejse i høje hæle og bare tæer....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar