torsdag den 3. juli 2014

Er glad for mit hår for tiden - how about that!?


Jeg legede lidt med mit kamera i sidste uge, hvor det blandt andet blev til denne smukke selfie:) Det er overhovedet ikke ment til bloggen - eller til noget andet for den sags skyld, men nu kan det bruges til et indlæg om hår. Jeg har nemlig efter årevis med slidt, filtret hår endelig fået blødt hår igen, som er til at rede ud. Og jeg tænkte at jeg lige ville dele mine erfaringer med jer. 
(Det skal siges, at jeg med pænt hår ikke tænker på style, men på kvaliteten af håret og hvor let/svært det er at redde ud - jeg kunne nok stadig godt bruge en professionel klipning...).

1) Lad være med at farve hår. Denne kender de fleste nok, men hold da op, hvor er der 100 km forskel mellem mit gamle farvede hår og så det hår, der lige nu sidder på mit hoved.

2) Jeg vasker kun hårbunden og ca. ti centimeter af det inderste hår med shampoo, hvor jeg før vaskede hele håret. Jeg putter så bagefter balsam i længderne. Det har gjort håret pænere og lettere at redde ud.
Obs. det er vist meget IN at bruges balsam først og shampoo bagefter, men det fungerer ikke for mig - gamle vaner er svære at bryde, og det føles bare forkert med balsam først.

3) Jeg bruger altid en olie (lige nu Lee Stafford; det behøver ikke være dyre Marroccan Oil) efter hårvask i håndklædetørt hør. Det får håret til at tørre hurtigere, gør det mere lækkert at røre ved og ikke mindst lettere at redde ud.

4) Jeg bruger Tangle Teezer til at redde håret ud. Der er sikkert andre gode børster til formålet, men der er ingen tvivl om, at nogle børster er bedre til at redde filtret hår ud end andre, og den prisbelønnede Tangle Teezer ER god.

5) Jeg føntørrer det aldrig (måske fire gange om året) og glatter det endnu sjældnere.

6) Jeg klipper selv spidserne hver anden måned. Jeg ville sikkert gå til en frisør, hvis jeg havde råd, men nu gør jeg det selv. Jeg burde købe en ægte skarp frisørsaks, for en almindelig saks er egentlig alt for sløv, har jeg hørt. Men jeg bruger altså bare køkkensaksen indtil videre.

Mit hår er tyndt, fint skandinavisk hår, der reagerer voldsomt på vind og vejr. Det kan både være tyndt og slattet og stort og kruset. Det krøller lidt i regn. Det filtrer let, og det fedter meget. Jeg vasker det 2-3 gange i ugen og gør ikke så meget i de mellemliggende dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar