tirsdag den 1. juni 2010

Scener fra et ægteskab


Jeg er ret glad for Ingmar Bergman (dvs. jeg har set tre film af ham, og alle har været gode.) Vi så Smulronstället på køkkenet i søndags, som var rigtig, rigtig god. Jeg kunne se, at Kristian også havde tv-serien Scener Fra Et Ægteskabet, som jeg gerne vil anbefale her. Den er helt fantastisk. Jeg elsker Liv Ullmann. Hun spiller altid formidabelt.
Serien er fra 1973. Det er en slags skandinavisk version af et woody allen'sk drama om et midtvejskriseramt parforhold. Det er ikke sjovt og excentrisk som hos Allen, men netop køligt og kontrolleret som man forventer af svenskerne;) Dialogen er præcis. Historien rammende. Den er fantastisk.
På billedet bliver Erland Josephson og Ullmann instrueret. Serien er såmænd i farver og er værd at se om ikke andet for det typiske 1970'er decor.
Jeg så i øvrigt filmen Himlens Hjärta for et års tid siden. Den er fra 2008 og instrueret af danskeren Simon Staho. Den er rigtig god, men tydeligvis inspireret af Scener Fra Et Ægteskab. Plot og tilgang minder meget som hinanden. Den kan nu også anbefales.

Så kan det kun tilføjes, at jeg håber, at jeg ikke bliver ligesom tåbelig som alle de voksne mennesker i disse film, når jeg når deres alder. Det er ikke ligefrem optimistiske syn på troskab og kærlighed, der fremlægges her. Jeg kan nu godt være optimistisk alligevel!!

// I recommending the mini-series Scenes From a Marrige (1973) by Ingmar Bergman which is amazing. I love the actress Liv Ullmann. I'm  also recommending Heaven's Heart (2008) by Simon Staho. It is much alike but good as well.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar