mandag den 5. november 2012

Victoria's Palace


I lørdags tog min mor mig med i butikken Victoria's Palace i byen Fanø Bad. Det er en ret fin forretning - et rigtigt nostalgi trip. Det er et meget feminint univers (om end der var en lille afdeling for krig og soldater-samleting), men det er alligevel ret sjovt. 

Ejeren Gitte står også for en samlerfestivel på Fanø, hvor min far er med... Han samler nemlig på frimærker og ting om Churchill... Jeg er opdraget af en samlerfamilie og synes, at det er sejt, når folk er nørdede omkring mere eller mindre fjollede ting.

Victoria's Palace har også en lille cafe i butikken. Vældig fin forretning.

 ^Der er masser af gamle motiver på postkort, glansbilleder og malebøger. 

 ^Christel Marott var en kendt illustrator, da min mor var barn og ung. Min samlede selv på Christel-tegninger, som var bag på havregynspakker. Hun illustrerede også Puk-bøgerne og lavede påklædningsdukker. Det er særligt hendes unge piger, der er flotte (brigitte bardot møder mad men), men hun lavede også billeder af babyer og trolde (knap så cool).

 ^Man kan købe billedebøger fra en tid, der i dag er politisk ukorrekt... I den Glade Løver optræder Negerkonger og ja, Den Lille Sorte Sambo siger vel det hele. Skal man grine eller græde?
(Spørge Jørgen er også en værre bog - den fortæller børn, at man ikke må være nysgerrig og videbegærlig!?).

 ^Bourdoir-stemning med masser af sæber.

 ^Selvportræt!

^Chococcino i caféen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar