fredag den 18. juli 2014

Ladies of TV


Indlægget her er nok ikke så passende i sommervarmen, for i dag skal man vel på stranden... hvis det ikke var fordi at min mor har fødselsdag i dag og der er gæster (jeg holder pause en gang i mellem fra de meget højtsnakkende pensionister), så lå jeg i bikini ved vandkanten lige nu.

Jeg er, for dem der ikke ved det, en rigtig tv-narkoman. Jeg EEEELSKER tv-serier, og jeg ser rigtig mange (jeg ser til gengæld ikke så meget andet tv udover fodbold i ny og næ). Jeg følger også blogs og den slags om tv-serier og populærkultur og elsker at snakke om gode tv-serier med mine venner - også film, men jeg kan godt lide, at man i serier kommer mere ind i personerne.
I dette indlæg har jeg samlet nogle leading ladies (og et par supporting) i en god håndfuld tv-serier, som jeg elsker af forskellige grunde.

Øverst har vi Keri Russel, som engang var kendt som krølhårede Felicity, men som i dag spiller KGB-spion i koldkrigsdramaet The Americans. Første sæson havde mig i sin hule hånd, mens anden sæson ikke helt har levet op til første sæsons pull.
Bjarke og jeg ser serien sammen, hvilket betyder, at jeg altid må vente til, at han også har tid og lyst, hvor tv-serier, jeg ser alene, ofte bliver "binget" i løbet af meget kort tid. 
Keri Russel ser fantastisk ud i serien - hun ældes åbenbart ikke, og det er sjovt at se hende i diverse udklædninger. Lige nu får hun ekstra omtale, fordi hun også er med (som en af de eneste kvinder) i den nye Abernes Planet-film. 


Lige siden The Dreamers har jeg crushet rimelig hårdt på fransk/engelske Eva Green, der også havde rollen som Vesper Lynd i den succesfulde Bond-film Casino Royale. Hun spiller en af hovedrollerne i den kulørte litterære mashup af en tv-serie Penny Dreadful, hvor hun spiller en besat kvinde i victorianske England i selskab med ikoniske karakterer som Frankenstein og hans monster, Van Helsing, Dorian Grey, varulve og vampyrer. Det lyder fjollet, men jeg er hooked. Og Eva Green... hun er en kæmpe fornøjelse.i alle sine scener. Hun kunne læse op af en telefonbog og stadig være en fornøjelse. Jeg er fan.


Lizzy Caplan var formidabel i komedieserien Party Down, som desværre blev cancelled alt, alt for tidligt. Heldigvis fik hun rollen som Virginia Johnson i den "based on a true story" Master of Sex sidste år, og hun gør det fantastisk. Serien er sådan set et drama, men hendes karakter er kvik og humoristisk og med til at også at gøre serien sjov og underholdende. Første sæson var desuden fyldt med fantastiske bipersoner, men mange af dem har ikke været ledige her i anden sæson. Jegg håber serien introducerer nye bipersoner, der er lige så gode som dem i første sæson. Serien er i hvert fald ret fantastisk. 


Aubrey Plaza er fast karakter i Parks & Recreation, som vel nok er min yndlings komedieserie, og som desværre slutter efter næste sæson. Aubrey Plaza har en helt særlig stonefaced ironisk humor i de fleste film, jeg har set hende i, men det kan jeg rigtig godt lide, og hendes karakter i Parks & Rec er altid en fornøjelse at se på.


Claire Danes var en stor stjerne allerede i 90'erne, hvor hun var med i Romeo & Juliet med Leonardo DiCaprio, spillede Angela Chase i kultserien My So-Called Life og var med i Bille Augusts version af Les Miserables. Op gennem 00'erne havde hun også fine roller: jeg kan anbefale Igby Goes Down, The Hours og den biografiske Temple Grandin fra 2010, som hun også vandt en masse priser for. Med hovedrollen i Homeland blev hun dog bare endnu mere kendt, hvilket viser, at tv-roller i dag ikke altid er mindre lødige og prestigefulde end filmroller. Homeland havde en første sæson, der sad lige i øjet på de fleste parametre. Det har anden og tredje sæson ikke kunne gøre efter, men jeg glæder mig alligevel til fjerde sæson, fordi vi på mange måder starter på en frisk. 


Udover at Kristen Bell er Veronica Mars - alletiders bedste high school/-seriekrimiserie/komediedrama - så er hun også i disse år med i komedieserien House of Lies om nogle ambitiøse, kyniske, til tider socialt afstumpede Harvard-uddannede virksomhedskonsulenter. Serien er fyldt med hurtig, intelligent dialog, men handlingsforløbende er ikke, hvad komedier normalt er gjort af. Den er dark og twisted, og folk trashtalker hinanden som i ingen andre serier, men jeg er vild alle de faste karakterer og er stærkt underholdt.


Taylor Schilling i Orange Is The Black er virkelig god, synes jeg. Serien er generelt fyldt med fantastiske skuespillerpræstationer - interessante og underholdende karakterer og good writing, og jeg synes, at anden sæson her har været mindst lige så god som den første. Serien er egentlig dybt dramastisk og tough, men serien er skrevet med skarp sans for komedien, og det er godt tænkt. Man rammen af det seriøse, men underholdes og glædes af det sjove. Bjarke og jeg spænede igennem sæsonen, og jeg kan slet ikke vente til tredje sæson...


Jeg er så fantastisk fyldt med imponade over Tatiana Maslany, der spiller jegikkehvormange forskellige karakterer på den fastastiske sci fi-spændings drama Orphan Black, som jeg vist nok har nævnt en eller syv gange før. Anden sæson havde ikke lige så god story telling som første sæson, men jeg er helt vild med alle karakterne og synes, at det er total strengt, at jeg nu skal vente et år igen, før der kommer en ny sæson.


Natalie Dormer er nok mest kendt for Game of Thrones, hvor hun spiller Margaery Tyrell, men hun har også begået fantastiske præstationer som Irene Adler i Elementary og som Anne Boleyn i The Tudors. Nu får hun også en større rolle i de sidste to Hunger Games-film, så hun må efterhånden have nået ret bredt ud med sine roller. Jeg synes, at hun er ekstremt talentfuld. Hun er rigtig dygtig til roller, hvor hun skal charmere, men er stærkt manipulerende og ekstremt intelligent. De karakterer elsker jeg, så hun har mig i sin hule hånd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar