mandag den 15. december 2014

Boho is back....


Jeg har lagt mærke til, at der kommer flere og flere boho-inspirerede modeserier i takt med at 1970'er-tendensen er kommet godt i gang. 
Det er vel egentlig forudsigeligt, når nu vi har haft en lang periode med minimal-mode og så lidt 90'er retro indover.. så kommer modreaktionen. Boho er bohemian glamour hippie style, som sædvanlighvis refererer til en stil fra start-00'erne... Tænk Olsen-søstrene før The Row, Sienna Miller, Rachel Zoe, Kate Moss etc. 
Stilen er dog helt igennem retroinficeret, så looket har rod i blandt andet 70'erne, men også gypsy style og Frankrig i 1890'erne... 

Boho-looket inkluderer: masser er smykker, lange kæder, sten...
veste
blomsterprint, mønstre generelt
tørklæder
pels og skind
hatte med bred skygge
alt med pailletter og krystaller
langt hår med bløde krøller

Looket er aldrig helt væk fra modebilledet. I L.A. tror jeg, at looket lever i bedste velgående. 
Der er det til gengæld sommer året rundt, så det er en lidt anden version end her i Nordeuropa. 
Da blogmediet var helt nyt var Erin Wasson et af de store stilikoner, og hun har også en boho-inspireret stil. Dengang skulle der også bare læsses på med smykker - 20 ringe og mere til. Masser af kæder. Pamela Loves ørneklo-smykker, kan I huske dem?
Isabel Marant, der virkelig populær i Danmark, er ret boho-inspireret, så man kan ikke sige, at stilen har været out... Men stilen har været mere less is more i de senere, og boho er mere more is more.


Der er altid korrektioner fra gang til gang, og om det bliver en regulær bølge som for 10-15 år siden er svær at sige noget om endnu.  

Jeg kan på sin vis godt lide boho, men med måde. Det kan hurtigt blive et kostume og se lidt komisk ud. Jeg er heller ikke så god til smykker, så jeg ville højst køre lidt boho light. 


SE ALLE BILLEDER EFTER HOPPET
2 kommentarer:

 1. Jeg ser også (til min store glæde) flere og flere boho-refencer i moden. Ligesom dig er jeg dog mere til boho light - dvs et moderat antal flæser på enkle sorte eller hvide beklædningsgenstande og en antydning af boho'ede smykker. Ellers bliver det for meget....

  Det sagt har jeg den ondeste lyst til bootcut jeans (sorte, selvfølgelig) og bløde filt-hatte pt. Teoretisk set elsker jeg hatte. Men hvem går med dem til hverdag??? Jeg bruger dem kun om sommeren til at skærme for solen. Det er lidt teatralsk ellers....

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jeg er så enig i det med hatten. Jeg har hvert andet år en så crazy craving, at jeg er lige ved at bruge ondt mange penge på cool bredskygget hat... indtil min rationelle skulderengel slår til og overbeviser mig om, at jeg jo aldrig ville bruge den udover temafester...

   Slet