søndag den 26. juni 2011

tre gode gensyn



Jeg plejer at foretrække at se film, som jeg ikke har set før, frem for at gense en film. I denne uge har jeg dog med stort held genset hele tre film, som jeg synes på hver deres måde er helt fantastiske.

1) Brokeback Mountain. Kærlighedsfilmen om to cowboys, der ikke kan få hinanden på grund af omgivelsernes syn på homoseksualitet, så i 20 år mødes de på Brokeback Mountain. Det er for mit vedkommende en tudefilm. Den sidste halve time hulker jeg som et lille barn, der ikke kan holde op. Det siger en hel dig om mig, men det siger også noget om, at filmen rammer og virker oprigtig.

2) The Big Lebowski. Coen-brødrene, Jeff Bridges og bowling. Kan det overhovedet gå galt? Ikke i min verden. Filmen handler om den pacifistiske, white russian-drikkende bowlingfanatiker og gamle hippie, Jeff Lebowski - eller bare The Dude - der rodes ud i et mysterium om kidnapning, da han forveksles med en anden Lebowski af nogle kriminelle. De tisser på hans tæppe, hvilket The Dude kræver erstattet. Genial film fyldt med udødelige citater.

3) The Talented Mr. Ripley. Uhyggelig og klam, selvom filmen ellers er en æstetisk perle med smukke mennesker i 1950'ernes italien. Matt Damon har rollen som Tom Ripley, der sendes til italien af en millionær for at hente hans søn hjem - en forkælet, men karismatisk playboy spillet af Jude Law. Mens man æder de fantastiske omgivelser samt karakterernes garderober råt, bliver Damons karakter mere og mere modbydelig, så man til sidst sidder med en ond følelse i kroppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar