fredag den 19. oktober 2012

Mit hår


For nogle uger siden brokkede jeg mig her på bloggen over, at mit hår var begyndt at knække. Jeg har åbenbart fået styr på det, for det virker ret stærkt for tiden. Da min søde veninde var på besøg i mandags, syntes hun, at mit hår var rigtig pænt, og jeg kan mærke, at hendes propre omgang ros har hjulpet lidt på min hårkrise...

- Jeg hader frisører... De er oppe ved siden af tandlæger i min verden. Jeg føler mig altid så lille i deres stol, hvor de på hånende vis føler sig berettet til at kritisere min hårpleje.... Hjemmefarvning og hjemmeklip er perverse synder i deres verden. Og man har i den grad brug for en røffel, hvis man ikke går til frisør hver sjette uge...
 (ja, der findes sikkert supermange skønne frisører derude, men jeg har ikke været til frisør i halvandet år og en fjer bliver til syv høns).
Det er dyrt, de klipper altid for meget af, og jeg hader det. Jeg får altså ikke taget mig sammen til at gå til frisør. Jeg udskyder der... præcis som med tandlæger.

- Jeg hjemmefarvede spontant mit år for over et år siden. Det blev lidt for gult, og mit hår blev super tørt. Jeg besluttede mig hurtigt for, at jeg ikke skulle farve det igen. Jeg har derfor ladet det vokse ud... Nogle gange hader jeg det... Andre gange tænker jeg, at "ombre hår" er en ting, og det måske ser godt nok ud på mig.

- Jeg klipper det selv. Ikke meget. Jeg har fx klippet det i den seneste uge. Jeg klipper lidt tilfældigt slidte spidser af. Bjarke synes, at det ser farligt ud, når jeg står ude på badeværelset og jonglerer med en køkkensaks, men jeg har styr på det... sådan da.

- Jeg prøver derudover at følge skønhedsbloggernes anvisninger om sundt hår. Jeg vasker det kun et par gange om ugen. Jeg bruger hverken føntørrer eller glattejern. Jeg bruger en tangle teezer (en speciel børste) til mit hår, hvilket gør det nemt at redde ud. Jeg altid bruger shampoo og balsam til mit hår.

- Jeg kan godt bruge lidt olie i håret, mens det er vådt. Jeg er glad for tørshampoo, pulver og andet fedtabsorberende, når håret begynde at fedte efter en dag eller to. Det giver også lidt mere struktur i håret.

- Jeg er meget europæisk i min holdning til hår. Jeg kan lide det naturlige, lettere tilfældige, skødesløse hår, som vi ser på Alexa Chung, Carine Roifeld og Freja Beha... I USA derimod hader de den slags hår og anser det for sjusket... Amerikaneren Erin Wasson har beklaget denne hårkultur, da hun også foretrækker det skødesløse look.
Men det er sjovt. Det hår, som jeg elsker, er sjusket i USA...
Og sikkert også grimt for en masse i Danmark. Der er jo også piger i Danmark, der elsker superglattet hår, extensions og meget kontrollerede krøller:)

2 kommentarer:

  1. Sjovt, jeg har nøjagtig samme holdning til frisører og den perfekte frisure som dig. Og jeg synes, dit hår er fedt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! Og dejligt, jeg elsker folk, der har det som mig:)

      Slet