onsdag den 3. juni 2015

Freja Beha i Fransk Vogue - og lidt om styling i fransk Vogue


Jeg elsker mine udenlandske modeblade og især fransk og engelsk Vogue er mine go-to-udgivelser. Maj-nummeret af Vogue Paris var en fest for mig med fantastiske modeserier og alle mine yndlingsmodeller samlet i ét blad. Det kommende nummer, som endda er et dobbeltnummer, er lige så skuffende, som Maj var godt, og juni/juli har endda Daria Werbowy på forsiden... 
Maj havde Liya Kebede på forsiden, og hun var den første sorte model i fem år. Det er alligevel lidt vildt med al den fokus, der har været på diversitet i de sidste par år i modebranchen... Liya er åndssvagt smuk. Liya ville være smuk om hun så var grøn, men det er nu rart at se en sort kvinde på forsiden. Om det er redaktørerne, der udelukkende vil have hvide, vestlige modeller, eller om det er forbrugerne, der fravælger et magasin, når modellen ikke er hvid, ved jeg ikke, men jeg synes, at det er dejligt at se Liya på forsiden af Vogue Paris, Kayla Scott på forsiden af Vogue Italia May og Joan Smalls på forsiden af Porter Magazine!!

Et af højdepunkterne i Maj-nummeret var denne modeserie med Freja Beha. Jeg elskede den ikke med det samme. Den relativt nye moderedaktør Suzanne Koller har en æstetik, som jeg traditionelt ikke forbinder med fransk Vogue. Den er ret minimalistisk, ikke så poserende og ofte ret grålig. Hun kommer fra det halvårlige (og arbejder der vist også stadig ) Self Service, og der ville denne modeserie have passet godt ind, men på fransk Vogue? Fransk Vogue er tit noget med glam, dynamiske poseringer og sex a la Paris, og denne er ganske vist androgyn - som VP også kan lide - men den er meget lidt glam og sexet. Modellerne poserer normalt i bedste modellastil for fransk Vogue, men ikke for Koller. Der står de tit bare. Kollers styling står vitterlig i kontrast til Emmanuelle Alt, der tidligere har haft stylister under sig med en æstetik, der minder om hendes egen.

Det er ikke alt Koller for VP, jeg kan lide, men når hun rammer noget, så rammer hun virkelig godt. Og efter et par kig på modeserien her, så er jeg helt ramt. Lys, farver, styling, udstråling... alt sammen rammer et eller andet inspirerende, som jeg ikke har set en million gange før, selvom modeserien måske heller ikke ligefrem kan kaldes revolutionerede. Koller har et eller andet med rødligt hår i ellers grå/sorte-modeserier, og det kan jeg rigtigt godt lide.

SE ALLE BILLEDER EFTER HOPPET














Ingen kommentarer:

Send en kommentar