søndag den 29. november 2015

Striber og velour fra Sonia Rykiel


Modehuset Sonia Rykiel har været inde i en omvæltningsperiode efter Sonia Rykiel stoppede som designer - hun er 85 år i dag og har i mange år lidt af Parkinson's Disease - og Rykiel-familien solgte 80 procent af modehuset til Fung Brands. 
Det er altid svært, når man går fra en specifik designers vision og æstetik, til at være et modehus med skiftende designere. Hvor meget skal den oprindelige designers æstetik fylde og bestemme for nye designere? Hvordan bevarer man et Sonia Rykiel-feel uden at lade tiden stå stille?

Jeg tror, at det er ret svært. Sonya Rykiel var en succesrig designer i mange år med et fokus på quirks and fun, men også behagelige snit og materialer med en særlig kærlighed til strik og striber. 
Efter Rykiel-familien stoppede med selv at designe, havde man først canadiske Geraldo da Conceicao i nogle sæsoner. Den nye designer siden maj 2014 hedder Julie de Libran. Hun er en fransk designer særligt kendt for at stå bag Louis Vuittons resort og pre-fall-kollektion i meget af Marc Jacobs' tid som chefdesigner for Louis Vuitton. Da Marc Jacobs også havde sit eget mærke, valgte han kun at stå for ss og aw-kollektionerne og uddelegerede de andre kollektioner til de Libran.
Hendes LV-kollektioner var tit mere hverdagslige, brugbare og franske end Marc Jacobs, men også fyldt med mange af de detaljer og accessories, der blev LVs største succeser, og jeg kan såmænd godt forstå, hvorfor man har tænkt, at hun kunne være en passende designer for Sonia Rykiel.

Indtil videre har de Librans kollektioner været meget retro-venlige med masser af 70'er feel. Selvom der er flere elementer, som går hånd i hånd med klassisk Sonia Rykiel, må jeg dog indrømme, at jeg alligevel ikke rigtig ser Sonia Rykiel, når jeg ser kollektionerne. Humoren og den sædvanlige quirkyness mangler, og så mangler kollektionerne også umiddelbare hits. Man kunne måske arbejde lidt med stylingen og modelcastingen også. Indtil videre har man brugt mange såkaldte insta-girls og celebrity spawns som modeller på catwalken, og stylingen har været meget naturlig. Måske er jeg også bare nostalgisk efter gode klassiske Sonia-kollektioner som fx spring 2008, fall 2010 eller spring 2011.  
I dette indlæg har jeg samlet billeder fra bladene af et velour-sæt i striber fra denne sæsons kollektion. Det ligner afslappet hyggetøj fundet i en genbrugsbutik. Striberne og farverne er typisk Sonia Rykiel, men jeg tror, at den rigtige Sonia ville have gjort det mere feminint. Mere figur i sweatshirten og måske en sløjfe eller nogle pailletter et sted. Hvad ved jeg? 
Anyways, jeg glæder mig til at se Julie de Librans næste kollektioner. Jeg tror, at hun kan skabe noget godt, men hun har ikke helt fundet tonen endnu! 

SE ALLE BILLEDER EFTER HOPPET













Ingen kommentarer:

Send en kommentar