lørdag den 30. september 2017

Tøj eller interiør? Det grønne tæppe fra Céline


High fashion er tit ret sjovt på den måde, at det både er funktionelt, everyday stuff, man sælger (altså tøj - vi går alle med tøj!), men det er også kunstnerisk udfoldelse, en masse nyt nyt nyt, rige menneskers hobby og et super, super kommercielt foretagende sat i system fra shows til photoshoots på magasiner og betalte gæster til shows i lånt tøj. Céline er under Phoebe Philo et af de mest attråværdige brands med et minimalistisk, funktionelt, hverdags-DNA, der møder pletvis avantgarde og brandet er altid ahead of the curve, men de er ikke over corporate strategier som solid markedsføring og diverse aftaler med magasiner om at fotografere deres styles i modeserier, hvis man skal købe kampagneplads i bladet. 
Det ser man, når et sort/grønt tæppe, som blev båret og vist af modeller på catwalken under modeugen aw17, nu er allesteder i magasinerne... Og ja, det er meget lækkert tæppe. Nogle flotte farver og noget skrift, der formegentlig peger læseren mod Céline på den ene eller den anden måde, og det kal nok sælge, det er jeg ikke i tvivl om, men jeg tror, at tæppet ender hjemme i sofaen og højst bliver brugt som "tøj" eller accessory, når det stadig ikke er varmt nok at skrue op for radioatoren eller tænde kaminen. Det bliver ikke noget, som man som rationelt, almindeligt menneske render rundt med ude i byen. Ja, et par modeslaver under modeugerne, måske, men os andre foretrækker en frakke og et rigtigt tørklæde i forhold til et lidt for tungt, uhandy tæppe. 
Alligevel er tæppet i bladene stylet som tøj - som del af et outfit. Modeblade er jo ikke et boligmagasin, selvom tæpper normalt er en del af interiørpakken. Her I indlægget har jeg samlet billederne fra magasinerne. For det meste er tæppet stylet som på catwalken eller i det mindste sammen med andet Céline-tøj. Tit stylet som en ting, modellen blot bærer på... ih, hvor praktisk og anvendeligt! 
Jeg har ikke noget imod det. Jeg elsker tæpper, og det ser virkelig lækkert ud og klæder billederne, men jeg griner også lidt af det, for tsk tsk altså, mode er fjollet!!!

SE ALLE BILLEDER EFTER HOPPET

































Ingen kommentarer:

Send en kommentar