tirsdag den 5. april 2016

Musical Chairs: Hedi Slimane stopper for Saint Laurent; Anthony Vaccarello ansat


På den ene side var det overraskende, da jeg den anden dag - d. 1. april af alle dage, hvor man er vant til at tage alt med et gram salt - læste nyheden om, at Hedi Slimane stopper som chefdesigner for Saint Laurent. Men når det på den side ikke var totalt overaskende, var det fordi, at der har været rygter i mange måneder. 
Når jeg alligevel er overrasket, så er det fordi jeg troede samarbejdet var godt for alle parter og fordi Hedi Slimane har lavet en ordentlig overhaling af hele biksen - nyt navn, nyt logo, gennemført sort/hvid æstetik over hele linjen m.m. Det hele har virket som Hedis personlige projekt, så det bliver mærkeligt at se en anden designer føre det videre?
Hans design har også haft en lidt anden målgruppe end den mere klassisk elegante og ikke mindst voksne Stefano Pilato, der var designer før Hedi. Hedi Slimane har ladet sig fuldstændig inspirere af sin interesse for rock musik, ungdommen og den californiske musikscene. Hans muser er blege, ultratynde modeller med rodet hår og sorte øjne, og når han lod en kollektion være inspireret af en særlig genre, scene, æra, tid, så var meget af tøjet praktisk talt 1:1-kopier, så man kunne tale om kostumer mere end design. Lækkert udført i upåklagelig kvalitet, har kunderne sagt, og med en cool vibe, jeg selv har haft svært ved at modstå. Det var mere en følelse af cool, Hedi tilførte, og nok ikke så meget nytænkende, cutting edge design. 


Skinny rock'n'roll er ikke langt fra den æstetik, som efterfølgeren Anthony Vaccarello dyrker, så på den måde har de fundet en oplagt afløser. Udover egen brand, så har Vaccarello været chef for Versaces underlinje Versus i et års tid. Tidligere har han arbejdet under Karl Lagerfeld for Fendi, så han er ikke et uprøvet blad, men om Saint Laurent er et godt fit, må vi vente og se. 
Om Saint Laurent beholder sit nye navn, må vi også vente at se. Mon ikke, for omlægningen må have været dyrt, og så skifter man nok ikke bare lige sådan tilbage igen. Til gengæld er det stadig forvirrende med et Saint Laurent-modehus og et Yves Saint Laurent-beauty brand (der er ejet af L'Oreal og derfor ikke hører under Kering, som Saint Laurent er ejet af). 
Hedi Slimane har også inden for det sidste års tid genindført en couture afdeling af modehuset, og det kan vel heller ikke være meningen andet, end at det fortsætter, men også interessant timing at starte det op og så forlade huset?!


Næste spørgsmål er selvfølgelig, hvad der skal ske med Hedi Slimane. Rygterne svirrer selvfølgelig om alskens ting. Fra ejet modehus til den åbne plads hos Dior. Især går rygterne dog mod at Slimane skal overtage Karls plads hos Chanel, men hvornår skulle det lige være. Jeg tror ikke, at Karl abdicerer af egen fri vilje, og jeg tror, at Karl Lagefeld muligvis kan blive det første menneske, der lever evigt....
Anyways, jeg har været meget on the fence omkring Hedi Slimane på grund af hans kollektioner, der for mig ikke indeholdt "design" nok, men jeg har været glad for hans coolness - de cool piger, den cool styling, de cool kampagner og den cool aura omkring alting Slimane, så jeg håber lidt, at han ikke forsvinder ind i sit modefotografi igen i 5 år ligesom sidst, da han forlod Dior Homme. Nu må vi se. 

Alle billeder af fra diverse Saint Laurent-kampagner under Hedi Slimane.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar