Jeg savner rigtig tit tv-serien Felicity.
Serien handler kort fortalt om Felicty Porter, der i første afsnit tager fra Californien til New York for at gå på NYU (der vist hed University of New York i serien?) og studere kunst. Hun skulle have været på Stanford og studere pre-med, men da hun forelsker sig i skolekammeraten Ben, forfølger hun ham til New York. Han ved knap nok, hvem hun er, så i begyndelsen stalker hun stakkels Ben, der hellere være sammen med Felicitys nye veninde Julie.
Todelt plot i hvert afsnit
Serien er i hvert afsnit delt mellem et melodramatisk plot og et komedieorienteret plot. Det første er fortløbende og handler ofte om Felicity, der ikke ved, hvad hun føler for Noel og Ben. Sideplottet er som regel afsluttet. Her følger vi nogle af seriens mange sidekarakterer, fx den sure emo-roommate Megan, den overambitiøse og brainy Elena og den homoseksuelle indvandrer Javier, der styrer Dean & Deluca.
Det skønne ved serien er blandt andet, at New York danner rammen om serien, men her er New York modsat mange andre serier et sted, hvor almindelige, unge mennesker rent faktisk bor og studerer. De er ikke rige som i Gossip Girl. De går ikke til hypede fester, drikker dyre drinks på ugens nye it-clubs eller går i høje hæle til hverdag. De læser og går til eksamener. De bor på små kolleiger, de forelsker sig, bliver såret og må slikke sårene, de arbejder på den lokale kaffebar for at kunne overleve (Dean & Deluca) og de har problemer med venner og familie som alle andre. De har det også godt meget af tiden. Folk i tv-serier har jo altid en tæt gruppe af venner, som de hænger ud med hele tiden. Også i Felicity. Men serien ville have været en anden uden New York. Byen danner rammen.
Felicity har klassisk, casual collegestil
Tøjet er lige i øjet. Særligt Felicitys garderobe, som jeg har brugt alt for lang tid på at finde gode billeder af på nettet. Det er svært. Jeg tror, at man må se serien. Hendes tøj består meget af jeans, fløjlsbukser, løse skjorter, strik, flade sko, behagelige jakker og strikkede halstørklæder. For det meste holdt i jordfarver samt grøn, blå og hvid. Det er ikke meningen, at hun skal være cool eller gå op i tøj, men jeg synes, at hun er er cool. Hun ligner en collegestuderende. Det er det mest inspirerende ved hendes garderobe. Man kan identificere sig med hendes liv og hendes stil på en anden måde end med fx Blair Waldorfs dyre ladylikekjoler fra (igen) Gossip Girl. Man tror på Felicitys karakter - hendes alder, følelsesliv og forskellige interesser.
Mens Felicity er den naturlige, quirky pige med en klassisk, casual collegestil, så har resten af pigerne i serien fået en umiskendelig og helt forfærdelig 90'er stil. Men det er i sig selv ganske underholdene at se på i dag.
De to mænd i serien
Ben og Noel er gode karakterer som de to mænd, der kæmper om Felicity (eller som hun kæmper om?). Hverken superkiksede eller superhunks. Der er ingen quarterbacks og cheerleaders med i Felicity. Ben er ikke den mest veltalende i skolesammenhænge, så han ligger tit på vippen fagligt, men han er attraktiv hos pigerne. Både hos Felicity og veninden Julie. Han er sporty, løber atletik og svømmer, men han har mange indre dæmoner og er ikke typen, der snakker om dem med andre.
Noel er veltalende og dygtig. Han er lidt ældre end de andre og underviser også en gang i mellem, og så er han en dygtig programmør. Han er forelsket i Felicity, men ender altid i anden række efter Ben. Egentlig er han uden tvivl en bedre kæreste end Ben, men ja, nogle piger vil hellere have den komplicerede fyr, der hele tiden sårer dem. Jeg er selvfølgelig også mest til Ben. Det er dog fordi han er pænest!
50% realistisk, 50% romantiserende
Til tider er serien på kanten af det kvalmende, som man kender det fra andre irriterende serier som Dawson's Creek, men i det mindste er karaktererne i Felicity lidt ældre, når de prøver at gøre sig kloge på deres følelser. Det er og bliver dog en af de bedste ungdomsserier i forhold til at skildre universitetslivet i en amerikansk tv-serie. Lige dele realistisk, lige dele romantiserende. God underholdning.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar