tirsdag den 8. februar 2011

"La folie est bien calculé" - Sonia Rykiel i dokumentar






Her er til aften faldt jeg tilfældigvis over en fin dokumentar om Sonia Rykiel og forberedelserne til modehusets 40 års jubilæum, som blev fejret med et brag af et modeshow i foråret 2009.
Dokumentaren var virkelig, virkelig god og alle personener helt igennem sympatiske og passionerede. Meget inspirerende.
Sonia Rykiel er kendt for modeshows, hvor modellerne griner og danser nedad podiet modsat de fleste andre shows, hvor modellerne helst ikke må trække opmærksomhenden væk fra tøjet.
Men som Sonia Rykiel på et tidspunkt siger "La folie... et la frivolité est bien calculé". Og det viser dokumentaren. Intet er overladt til tilfældighederne, og modellernes hoppen og dansen er nøje indøvet.
Showet har i øvrigt kostet over 1 million euro... Det er sindssygt, men sikke en fest.
De to nederste billeder er blandt andre store designeres hyldest til Sonia Rykiel i et seperat show, der er en overraskelse for den rødhårede modedesigner på selve dagen. Her er det blandt andet Ralph Lauren, Lanvin, Narciso Rodrigez, Stella McCartney, Missoni, Maison Margiela, Jean Paul Gaulthier og Christian Lacroix. Jeg glemte Lagerfeld, som ellers lavede Sonias favorit. Hele kollektionen kan findes på style.com. Der er 110 billeder, så der er nok at kigge på.

Jeg vil selvfølgelig anbefale dokumentaren. Find dokumentaren på dr.dk her:

SONIA RYKIEL DOKUMENTAR

Der er faktisk en del mode på dr.dk... nice nice.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar