fredag den 26. august 2011

Tilda Swinton

Tilda Swinton er kendt og hyldet som en fantastisk skuespiller samt annekteret af modeverdenen for sit androgyne, statuesque look. Hun er smuk på en anderledes måde eller grim på en overjordisk smuk måde?
Vores underbo mener faktisk, at hun (måsked ud over hans kæreste?) er den smukkeste kvinde på jorden - og det selvom han som regel fremhæver verdensmusikkens farverige kvinder frem for de blege, nordiske ditto. Bleg som Tilda er ellers svært at opdrive.
Anyhoodles, Tilda har fået æren af en plads på Vanity Fairs årlige best dressed liste. Det er cool. Desuden er listen meget sjov, fordi den er langt fra modebladenes top ti (der er ingen Alexa, Sienna og Olivia). I stedet lærer vi om navne som Lizzy Tisch, H.H. Sheihka Moza Bint Nasser of Quatar og Christine Legarde?
Om jeg er enig med listen? Ikke rigtig, men Tilda er sej:

 Tilda er effektiv som cover kvinde. Det er kun W, der kan købes nu.

 I W finder du til gengæld en smuk editorial med blandt andet disse to billeder. Sejt sejt sejt.

Her er så fire eksempler på Tilda Swintons red carpet stil. Haider Ackermann, Jil Sander og Céline er blandt favoritterne.

Her til sidst er det et billede fra filmen Io Sono l'Amore, som jeg endnu ikke har set. Tilda er britisk, men hun taler flydende italiensk. I denne film spiller hun en russisk kvinde gift ind i en italiensk familie, så gang i sprogkundskaberne. Jeg glæder mig til at se filmen. Tøjet er i øvrigt designet af Raf Simons for Jil Sander, så der skulle være noget til alle sanser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar