onsdag den 26. oktober 2011

Awesome tv: Suits


Jeg er helt vild med den amerikanske tv-serie Suits. Der er indtil videre lavet 12 afsnit. Det er good stuff. Suits er kort beskrevet en advokatserie, hvilket ganske vist er lige så uoriginalt et udgangspunkt som en lægeserie, men de to hovedroller er mere end awesome og universet er underligt besnærende. Især superadskotaten Harvey Specter (spillet af Gabriel Macht) er den sejeste og mest velklædte mand længe kommet ud af tv. Uha, han er både  frygtelig pæn og uhyggelig charmerende. Okay, han er en kynisk karriererøv, der gør en dyd ud af at være ligeglad med alt og ikke nære følelser for noget. Følelser er ikke noget, man har, det er noget man bruger. Han er super cocky, men vi ved godt, at han er god nok på bunden.

Jeg elsker dynamikken mellem Harvey og den unge Mike Ross, der får et arbejde under Harvey i første afsnit. Mike er hyperintelligent og har  fotografisk hukommelse, men han har aldrig gået på Harvard som alle de andre advokater hos Pearson-Hardman. Indtil han møder Harvey har han levet af at snyde og tage svære prøver og LSATs for andre studerende samt ryge sig skæv med hans douche af en kammerat.
En anden favorit blandt de medvirkende er Harveys sekretær Donna. Hun har indtil videre kun en birolle, men hun er genial, når hun er med. Snu, klog og cool. Og sjov.
Anyways, serien er processuel i sit format, hvilket vil sige, at hvert afsnit følger en særlig formel med et par sager, der opklares i slutningen af et afsnit. Jeg foretrækker egentlig de mere fremadskridende serier såsom Breaking Bad og The Wire, men som underholdning er Suits kanoneffektiv. Serien er godt skrevet, veludført, velspillet og med masser af rappe replikker.

Serien har da også efter de første 12 afsnit en imponerende rating på 9.0 på IMDB!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar