søndag den 17. november 2013

Josephine Skriver i Lui Magazine. Og lidt om at være topløs i i magasiner


Josephine Skriver poserer her for det nyeste nummer af det nyligt relancerede franske gentleman's magasin Lui. Lui er et klassisk herreblad med hotte damer og masser af bryster. Efter en lang pause udkom magasinet påny i september og har indtil videre udelukkende tiltrukket A-list modeller og -skuespillerinder, der alle smider kludene og oser af s-e-x-.

Jeg ved ikke, om Josephine Skriver har poseret topløs før, men regardless så er nøgenhed jo ganske almindeligt i mange modeblade, og i den forbindelse er hendes performance her ikke noget særligt. 
Der er bare det ved det, at dette blad jo ikke er et modeblad, men et mandeblad - eller med et pænere ord, et gentleman's magasin. Beskueren er ikke andre kvinder, men liderlige mænd. Og gør det en forskel?

Både ja og nej. 
Til forskel fra så mange andre mandeblade med topløse damer er Lui umiskendelig fransk, hvilket vil sige, at det er classy og cool: intet er tarveligt. Det er så at sige high fashion sex. Fotograferne er blue chip fotografer, der også arbejder for Vogue, W og Numéro osv. 
Lui er altså tilstrækkelig high class til at gøre det attraktivt for selv de mest eksklusive damer at medvirke i, selvom man dermed balancerer på kanten af "glamour modelling". 
En glamour model er typisk de modeller, som mænd kender og har haft hængende på deres værelser som teenagere, men som jeg og mine medsøstre aldrig har hørt om. De fotoraferes til mandeblade, kalendere, side 9 og den slags. De fotograferes ofte semi-nude og poserer på en måde, så de virker pirrende for den mandlige beskuer. 
Et magasin som M! benytter sig udelukkende af glamour modeller, mens Cover Man og Euroman, når de en gang i mellem bruger kvindelige modeller, går efter top- eller bikinimodeller, men grænserne er flydende. Som high fashion model skal man passe på sin eksklusivitet, så hvis M! ringer, takker du pænt nej. Hvis Lui ringer, så er du muligvis interesseret!







Ingen kommentarer:

Send en kommentar