fredag den 4. september 2009

Litteratur: Macht und Rebel

Den norske forfatter Abo Rasul har hurtigt opnået en vis kult omkring sine bøger, som han kalder for skandinavisk misantropi. Det er en vældig fin betegnelse for i hvert fald Macht und Rebel, som jeg har læst.
Hvad skal man være forberedt på? Jo, det starter med, at Rebel køber en 30cm lang agurk med det formål at stikke den op i egen røv: "Jeg er ikke homo eller noget, det er bare det at jeg er gået så fandens død i mit eget pikspilleri, at jeg må finde på noget nyt i ny og næ for at peppe det lidt op".

Rebel er ikke ligefrem en glad mand:
"I bund og grund hader jeg alle mennesker jeg møder. Jeg hader fandme alle. Jeg er også begyndt at hade ting på det sidste. Og lyde. Der findes ikke en lyd, som ikke irriterer mig. Jeg synes alt er grimt. Det er ikke løgn. Mine interesser dør som pensionister, en efter en. Og sidst men ikke mindst: Jeg er så træt af mig selv og min egen surhed, at jeg er ved at kaste op. Det er blevet nærmest umuligt at surmule på sin egen måde. Der er alt for mange der surmuler - PRÆCIS på den måde jeg surmuler på".

Og således begynder en tour de force ud i alskens tabuer og politisk ukorrekte temaer, hvor børneporno og nazisme blandt andet er det, der forener eksaktivisten Rebel med konsulenten Macht, der lever af at sælge subkultur til virksomheder. Jeg synes, at Jakob Ladegaard har skrevet en udmærket anmeldelse på Litteratursiden.dk, som I kan finde her. Derfor vil jeg nøjes med at anbefale bogen og lade resten være op til jer, og så kan I jo selv finde ud af, om I griner, græder eller bliver provokeret og vred?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar