onsdag den 16. maj 2012

Parisian Chic


Normalt er jeg ikke til selvhjælpsbøger. Parisian Chic er ikke nødvendigvis en selvhjælpsbog som sådan, men så alligevel. Det er guide til god stil... Parisisk stil, that is. What to buy, how to combine it and how to carry yourself.
Jeg har i forhold til denne bog været for nysgerrig (den har fået massiv omtale), så jeg har købt den, og det er en smuk bog, så jeg fortryder intet. Forfatteren bag bogen er Ines de la Fressange, der er fashion royalty i Frankrig. Hun har ligefrem fået en orden af staten for sin stil. Hvor mange andre steder end i Frankrig får man officiel anerkendelse for god stil? 
I 1980'erne var hun model og muse for Karl Lagerfeld hos Chanel. Efter nogle kreative konflikter og en lang pause fra huset, er hun tilbage som muse for Chanel. Derudover er hun talskvinde for Roger Vivier-accessories, og de klassiske Roger Vivier flats med bæltespænde får da også i den grad reklame i Parisian Chic.

Jeg tænkte, at jeg ville vise nogle af de billeder af Ines de la Fressange's datter Nine d'Urso, som er med i bogen. Hendes billeder demonstrerer de vigtigste basics for enhver parisienne.  Alle billeder er ikke i lige god kvalitet. Lad os se:

^The trench. Man vælger allerhelst en Burberry... eller en, der ligner den klassiske fra Burberry. 

^The navy sweater. Helst cashmere, helst v-neck og helst af mærker Eric Bombard.
^The tank. Pariserinder elsker mærker Petit Bateau.

^The Blazer. Den skal være i et maskuline/feminint cut. Ikke for maskulint, men heller for pretty. YSL er forbilledet, men alle mærker laver variationer over den klassiske blazer.
^Læderjakken. Gør at dit look aldrig bliver for konservativt. "Tan is always tasteful".

^The perfect jeans. Mærke og form, farve og vask kommer an på din kropstype. De perfekte jeans er dem, som klæder én bedst.

^The little black dress. Der er én i hver butik, der venter på at blive et key item i én kvindes garderobe. 

^The bag.  Der er få regler, men køb ægte og ikke fake. Køb ikke it-tasken, men den der passer til ens stil og behov. Match tasken til skoene i 20'eren og drop det over 30 (det ælder).

3 kommentarer:

  1. Du sælger den virkelig godt! Jeg tror jeg bliver nødt til at læse den.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg mener, at man kan låne den på biblioteket, så man behøver ikke at investere i den. Det er en hyggelig bog og fin inspiration. Jeg kan godt lide filosofien bag den fransk stil - afslappet, behageligt, god kvalitet, personlig stil før trends og meget lidt mærkesnobberi (sådan da...).

      Slet
    2. Jeg er også meget fascineret af simpliciteten - både i det enkelte outfit, men også i selveste garderoben. Jeg vil lige tjekke om mit biboliotek har bogen, ellers er det én jeg gerne vil smide penge efter.

      Slet