torsdag den 6. september 2012

Freja Beha skal sælge os high street makeup


Ultimativ cool girl, model Freja Beha, er udvalgt som nyt ansigt for makeupmærket Maybelline... der modsat hende er omtrent det modsatte af cool.

Jeg glæder mig til (og frygter) at se den danske model i reklamer for mærket. Prøv lige at se det makværk af en reklame ved siden af Freja. Maybellines reklamer er simpelthen så forfærdelig grimme, at man ikke kan lade være med at kigge på dem. Jeg forstår overhovedet ikke konceptet: Kunstigt udseende plastikmennesker skal få folk til at købe makeup? Man skulle nærmere tro, at det var en reklame for photoshop.

Nå, men lige meget hvad, så vil jeg hellere se på Freja Behas ansigt i den lokale Matas samt i mine modeblade end fx Adriana Lima (billedet), og jeg skal ikke afvise, at Freja Beha kan få mig til at overveje Maybelline...?

Men altså... I alle de (i øvrigt få) interviews, jeg har læst med Freja Beha, så har hun slået mig som én, der ikke privat gik med makeup. Hun er ikke super troværdig som spokesperson for farveglade Maybelline?

Af den grund håber jeg, at de bruger hende som cool rock chick og lader hende sælge produkter som sort eyeliner, mascara og rød læbestift i højere grad end pink gloss og pastelfarvede øjenskygger?

Det er også fuldstændigt ligemeget. Det er sejt af Freja at få en kontrakt med Maybelline. Det er et job, som kun toppen af poppen får fingerene i. Andre modeller tilknyttet Maybelline er fx Erin Wasson, Christy Turlington, Emily DiDonato og førnævnte Adriana Lima.

Freja kommer samtidig til at tjene rigtig godt, hvilket man ikke rigtig gør i high fashion. Der arbejder man nærmest gratis for modemagasinerne. De prestigefulde kampanger giver en del, men ikke noget i nærheden af virksomheder med massemarkedsappeal.
Freja Beha synes at have valgt at tage flere kommercielle (money) jobs på det seneste, og man ser hende ikke rigtig i modeserier længere.
Det er selvfølgelig lidt ærgerligt for os, der kan lide hendes billeder, men på denne måde kan hun både være model, tjene penge og lave sjove ting ved siden af arbejdet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar