onsdag den 28. oktober 2009

Je suis haute hippi, non?

Denne artikel i Costume er sjov. På mange måder. Let's do it my way.

Obs: Jeg læser sociologi, så jeg synes selvfølgelig, at det er spændende, at Henrik Dahl - den eneste sociolog, som almindelige kakkelbordsdanskere har hørt om - lægger navn til denne MEGET (ja, tryk på meget) akademiske artikel om fashiontyper. Så ved vi, at fem års uddannelse er givet rigtig godt ud. Nej, det giver ikke point at namedroppe Henrik Dahl på sociologi (medmindre det er for at gøre grin af titlen på én af hans bøger: Hvis min nabo var en bil.) Ja, han har helt sikkert et skønno liv og griner hele vejen ned til banken. Nej, det er der ikke noget i vejen med. Ja, jeg kunne også have skrevet artiklen (allerede før jeg startede uddannelse).

Nok om det. Modeblade er ikke ligefrem kendt for deres skarpe indsigt i videnskabens forunderlige verden (og med andre overskrifter i bladet såsom "Sådan bruger du dine nye jeans", "Historien om en ballerina" (skoen, that is) og "Mød holdet bag en kampagne "(for et tøjmærke, that is), er det ikke fordi denne artikel skiller sig ud som particular åndsløs! ) (og jeg skal også gerne indrømme, at jeg elsker modemagasiner, selvom jeg samtidig føler mig latterlig, når jeg i samme magasin har brug for at læse, at sæsonens farve er grå, sæsonens farve er sort (som altid), sæsonens farve er lilla (and so on...) i selv samme blad. Eller at jeg absolut skal anskaffe mig en clutch, fordi det har alle lissom in Paris. Og Alexander Wang er magnifique, fordi sådan er det bare. Well, modeblade er mit Se&Hør. Mit fix. En guilty pleasure. That's it).

Men hør lige disse typer:
Haute-hippie (nu hvor luksus boheme blev et slidt begreb...): Blomsterbuketter. You heart Michelle Obama. Kushimi-te og caffe latte fra egen espressomaskine. Mærkevarer fra Dries Van Noten og Missoni købt fra netshops. Miljø er cool. Ferskenfarvet rouge. Køber ikke Politiken længere for at spare på papiret. Køkkenhave - ligesom Michelle Obama. Speltbollebagning med øko-mel. Hader melpletter på køkkenbordet. Emmerys. Yoga. Flettet cykelkurv. Hunter gummistøvler. Minihund. Hader billigt tøj, der kradser. Alt klimaneutralt. Hader nitter.
(Nope, that ain't me. Not a thing...)

Karriere-cool fashionista: walk-in closet. Yves Saint Laurent, Prada og Jimmy Choos. Blazere og skjorter. Net-a-porter. Stort netværk. Altid på gæstelister. Moët & Chandon. Umami. Lederstilling. Læser kun udenlandske modemagasiner. Forretningsrejser til New York og Antwerpen. Gourmet-take-away. Rengøringshjælp. Slut med sushi - ind med rødt kød. Restaurant Pastis. Kan godt lide Quarter Pounder fra McDonalds. Børge Mogensen-sofa. Riccos-skinny latte. Kickboxing. De unge mødre - et socialrealistisk indblik i Danmark. Hader kopivarer og at strikke.
(Not me either.... Men vil gerne have rengøringshjælp en dag og er også ret lun på quarter pounderen søndag med tømmermænd!)

Party Rock Chick: laver månedlig fredagsbar. butikschef i en butik downtown. Elsker at give styling tips til kunder. Acne. Neglelakker i funky farver. Tøj til indkøbspris. Aldrig penge på kontoen. Tjekker fast 8 modeblogs. Startede selv en blog, men fik den aldrig opdateret. Alexander Wang. Alexander Wang. Og mere Wang. Skinny Jeans. Sælger tøj på loppemarked. Elsker nitter. Balmain. Og Wang. Pailletter. Dørmænds kæledægge. Har kontakter til undergrundens konge. Kommer altid til de hippe fester. Vilde øjeskygger fra MAC. Styrketræning. Kigger på pæne mænd til styrketræning. Elsker celeb-sladder.
(Hm, jeg tjekker modeblogs... men ellers... nope, ain't me)

Quirky Chik: Motto: Fashion fades, style remain. Matcher tøj med humør. Baum und pherdgarden. Statement-halskæde fra Marni. Levi's boyfriends jeans. Hopper ikke på tendenser. Dyrker kun én stil: sin egen. Shopper i Elmegade og Istedgade. Lever af Irmas grød sidst på måneden for at få råd til Marc Jacobs. Inspirationsture til Berlin. Syr selv tøj og Louis Vouitton kanin-øre. Uslu Airlines neglelakker fra Henrik Vibskov-butikken. Asiatiske storbyer. Elsker at lave japansk mad. Går til flamenco. Moleskine-kalender. Skal se fotoudstilling på v1 og latinamerianske film i Vester Vov Vov. Elsker sladder - særligt om Jennifer Aniston. Hader ordet stilikon. Elsker Roison Murphys stil. Elsker Bauhaus. Hader botox.
( Nope... Det er ikke mig. Kan godt lide Roisin Murphy. Og kan godt lide smalle film og kunstudstillinger.... Men madlavning og flamenco.... jeez louise....)

Who are these people?

Jeg tænker lidt, at de mangler denne:

På su. Kan godt lide mode - det er sjovt. Vil IKKE arbejde i modebranchen. Køber aldrig dyre mærker. Elsker H&M, fordi det er billigt. Finder altid det flotteste tøj, når der ingen penge er på kontoen. Siger "Jeg har ikke råd" mindst fire gange om dagen. Handler ind i Netto. Er træt af Netto. Køber tit takeaway og/eller spiser i kantinen på uni. Har kun prøvet fancy restaurant i kbh én gang, hvor man nøjedes med den billigste hovedret og et glas vin. Blogs fungerer som overspringshandling til studierne fx Gofugyourself, for det er sjovere at se celebs dumme sig end at blive fristet af alt det, man alligevel ikke har råd til. Er aldrig på gæstelister. Drikker sig fuld og glad hjemmefra i Pearly Bay. Elsker at have stiletter på, men ender tit i flade sko, fordi de er sjovere at danse i. Elsker at dresse up til fest, men har altid tøjkrise og umuligt hår. Har fantastisk smag i teorien, men mangler liiiige pengene til at føre det ud i livet. Snakker tit om at gå mere i teatret, se flere udstillinger, se flere film til festivaller, men bliver ikke altid til noget. Elsker Gossip Girl for underholdningen, som gerne diskuteres med veninderne som var de rigtige mennesker. Har aldrig været på designer outlet. Orker ikke udsalg, men elsker, når det lykkes af finde noget flot til halv pris. Bruger meget mere tid på alt muligt andet end tøj og mode. Kan faktisk - uden Wang, Acne og Stine Goya - se fantastisk lækker, hip og cool ud. Griner sammen med vennerne af de lidt for modesmarte mennesker, men er også lidt misundelig!

Sov godt:)

3 kommentarer:

  1. Spot on Toodles! :) Klart din egen type der lyder mest tiltalende. xoxo

    SvarSlet
  2. Jeg er da så meget mere 'på SU', end nogen af de andre :)

    SvarSlet
  3. Tak bj, selvom jeg nu gerne altid ville have moët et chandon på køl og være bare en smule mere wanted til diverse hippe fester...
    Og Julie J - jeg er glad for at "på su" vækker en vis genklang, hehe:)

    SvarSlet