mandag den 29. august 2011

Filmanbefaling: Cemetery Junction

I går så vi filmen Cemetery Junction om nogle unge mænd i 1970'ernes England, der er opvokset i den triste bydel Cemetery Junction. De håber på ikke at ende som forældrene, der sled sig selv op på byens fabrik. Freddie Taylor (Christian Cooke) bliver forsikringssælger, men er egentlig ikke en sælgertype. Det er heller ikke så nemt, når chefens datter er skønne og kloge Julie (Felicity Jones), og hun skal giftes med den lidt for arrogante kollega (Matthew Goode), der ikke forestår, at Julies interesse for fotografi ikke bare er en hobby, men hendes passion.
Bruce (Tom Hughes) har sagt siden, at han var 15 år, at han vil forlade Cemetery Junction, men han er blevet hængende og kommer i konstant i slåskamp. Han er gal på sin førtidspensionerede far, der lod moderen stikke af med en anden mand for mange år siden. Hver dag skælder han faderen ud, som ikke giver igen.
Snork (Jack Doolan) har ikke held med damerne. Hans timing er sjælden god, og anekdoterne er uden en pointe. Og så har han en tatovering af en vampyr med bryster på sin mave.
Udover at det er sjovt at følgene drengene, så er der masser af gode biroller. Ricky Gervais (The Office, Extras) har skrevet manuspkriptet sammen med Stephen Merchant. De er garant for nogle superskæve og upolitisk korrekte scener, som fik Bjarke, Katrine og jeg til at grine højt. Det er en rigtig fin lille film, som virkelig kan anbefales.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar