onsdag den 10. juli 2013

Du er, hvad du læser


Jeg fandt i et fransk blad... bum bum, kan ikke huske hvilket... denne modeserie, der samtidig inspirerer til læsning i ferien. Bøger er cool. Og folk, der læser bøger, er helt uimodståelige. Og alt er fransk trés chic. Take notes, peops!

De bøger, du læser, siger noget om, hvem du er. Det er dog en rimelig ensidig liste her - ingen guilty pleasures, kun kvalitet. Alle bøger på listen er klassikere og mere eller mindre intellektuelle, de er cool, og altså ikke ligefrem strandlitteratur. De har stylet modellen med tanke på bøgernes kvindelige hovedpersoner. Jeg finder lige de danske titler, så det bliver let for os alle at finde frem til de gode bøger, når tid er...

Øverst har vi Farlig Sommerleg af Francoise Sagan, hvor hovedpersonen hedder Cécile:)


^Lol V. Steins Henførelse af Marguerite Duras


^Nøgleromen Mauvaise Fille af Justine Lévy ser ikke ud til at være oversat til dansk, men den kan lånes på fransk på biblioteket. Mauvaise fille kan både betyde bad girl og dårlig datter! 


^Dagens Skønhed af Joseph Kessel... Jeg ved faktisk ikke, om romanen er oversat til dansk, men historien blev senere til en fransk filmklassiker fra 1967 med Catherine Deneuve i hovedrollen. Den kan om ikke andet findes på biblioteket. 


^En velopdragen ung piges erindringer af Simone de Beauvoir.


^Henry og June af Anaïs Nin


 ^Sidonie-Gabrielle Collette har skrevet flere bøger om Claudine . Den første hedder Claudines skoletid


^Pigen Holly af Truman Capote (den som vi også kender som Breakfast at Tiffany's)


^Nadja af André Breton


 ^Borte med Blæsten af Margaret Mitchell


^Lolita af Vladimir Nabokov

Ingen kommentarer:

Send en kommentar