tirsdag den 8. september 2009

Darjeeling Limited




The Darjeeling er ikke en genial film, hvad handling angår (om end fin og rar), men en meget smuk og detaljerigfilm visuelt set med et dertilhørende fantastisk soundtrack.
Bjarke har før spillet Peter Sarstedts Where Do You Go To (My Lovely) for mig, som jeg gætter på, at han også kender fra filmen, men det er en helt fantastisk fin sang, som kommer både i den indledende kortfilm Hotel Chevalier (med den evigt smukke Natalie Portman), der foregår i Paris, samt i selve spillefilmen, der udspiller sig i Indien.
Særligt i Paris er den lige i øjet, da han synger om sin første kærlighed, som han voksede op sammen med i Napoli tiggende som gadebørn og med en ambition om engang at slippe væk fra fattigdommen. Nu er hun blevet en del af jet-settet i netop Paris:

You clothes are all made by Balmain
And there's diamonds and pearls in your hair, yes there are, You live in a facy apartment
Offthe Boulevard Saint-Michel

Hvad tænker hun på, når hun sover? Har hun glemt, hvem hun er? Har hun glemt ham? Og ved alle andre hvem, hun faktisk er? Og er de ikke også fuldstændig ligeglade?
(Indrømmet: Medtog stykket med Balmain-referencen, fordi alle er tossede med Balmain i disse dage!)

Det er en fin sang. Meget catchy. Med en fin historie.
Ps. kufferten i Darjeeling Limited er ret fine. Det må være første gang, jeg har tænkt, at en Louis Vuitton-kuffert er cool. Men det er de!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar