onsdag den 3. februar 2010

Intuition

Okay, nogle gange går jeg lidt for lang tid forvirret rundt med et spørgsmål uden at gøre noget aktivt for at løse det. Here goes:
Søde norske Erlend Øye med røde krøller og hipsterbriller (Kings of Convenience, The Whitest Boy Alive) udgiver i 2004 DJ Kicks, hvor han på sidste nummer synger sangen Intuition (på en bund af Adas nummer Luckycharm).
Sangen dukker igen op med Feist bag mikrofonen på hendes andet album The Reminder fra 2007, hvor det til gengæld fremgår, at hun har skrevet nummeret. Jeg har derfor undret mig over, hvordan Erlend kunne lave et covernummer 3 år før, det originale nummer udkommer?
Godt så, nummeret Intuition er skrevet af Leslie Feist tilbage i 2004, og når man så ved, at hun har medvirket på Kings of Convenience's andet album, og Øyes makker Eirik Bøe medvirker på The Reminder, så giver det mening i mit hoved, at nummeret kan have fundet vej til Erlend Øye, selvom det endnu ikke var udgivet. Om der foreligger en Feist version 2004 af nummeret, je ne sais pas?
Her er Erlends fine version:
 
Her er Feists mere gloomy version:

2 kommentarer:

  1. Som proaktiv besvarer af andres spørgsmål, og fan af både KoC og Øyes trang til at overbesynge alting, må jeg så linke til http://bootlog.wordpress.com/2006/01/21/feist-cbc-2004-npr-2005-kcrw-2005/ .

    Ifølge sidens information har Feist spillet Intuition live siden i al fald 2004 (i Toronto, Canada). Men jeg ved ikke om Intuition er udgivet forud for The Reminder-udgivelsen.

    SvarSlet
  2. Tak kim. Det er altid fedt at få opklaret mysterier. Særligt af en proaktiv besvarer af andres spørgsmål... hehe;)

    SvarSlet