mandag den 3. marts 2014

Oscar Kjoler 2014


Det var såmænd et udmærket Oscar-show i går. Elle D gjorde det fint nok, og det var godt med noget musik (uha, Karen O, du er sej) og hele pizza plus selfie-tingen var vellykket og hyggeligt. Jeg var lidt træt af tv2's dækning til sidst, for jeg fik lige en tand for meget af den lidt overivrige, oversnakkende (speed-snakkende) Søren Frellesen... og jeg var heller ikke så imponeret af modepanelet. Uffe Buchart er ok, men kunne vi ikke få en intelligent kvindelig modeekspert ved siden af, som måske kan give lidt modspil til modemandens blik? Især fordi ham designeren Høvring virkede til at have total kedelig smag, og fordi de ikke havde styr på facts, og det er træls... især hvis de ender med at bruge for lang tid på at snakke om, at Amy Adams' kjole formegentlig er fra Ralph Lauren og helt sikkert ikke fra en europæisk designer og noget med at være patriotisk bla bæa, når det allerede er kendt, at hun har en Gucci-kjole på (Gucci som også leverede en del tøj til American Hustle, som Amy er nomineret for). Så sidder man og tage sig til hovedet. 
Kjolerne... Det var et kedeligt år. Folk så godt ud, men alt var lidt safe og kedeligt, og ingen var hverken helt vildt awesome eller helt vildt grimme. Udover Lupita Ny'ong i fin pastelblå Prada-kjole var jeg ikke imponeret over nogen. Men lad os se kjolerne...

SE ALLE KJOLER EFTER HOPPET


Så lad os bare begynde med den fine Lupita, der er svær ikke at falde pladask for. Hun vandt en Oscar og holdt den fineste takketale og så simpelthen så fin ud. Hun er tiny - meget mere tiny end hun ser ud på billedet og her mener jeg ikke så meget højde, som jeg mener drøjde. 
Kjolen er fra Prada, og hun sagde, at farven mindede hende om Nairobis himmel. Lupita er fra Kenya, og det var en fin begrundelse for, at hun var vild med kjolen. 
Hårbånden var mange foruden, men jeg synes, at det er supercool. Hun er ikke bare Hollywood Glam, men cool cool cool. Lad os lige se hår, makeup og smykker... Det er lige i øjet.


Hun formår at ligne Askepot til bal på slottet (se nederst i indlægget) samt være edgy cool på en og samme tid... Det er en svær kombi!



Se denne fine overgang... Fra Lupita til Jennifer Lawrence. J.Law nåede knapt nok ud af limoen, før hun snublede over en kegle... og hun snublede vist igen igen senere, hvilket hurtigt blev omsat til et par jokes på scenen af Ellen Degeneres. J.Law faldt jo meget berømt på scenen sidste år, da hun vandt sin Oscar. I år fortalte hun ellers, at hun havde trappetestet kjolen her, men hun skulle måske også have testet kjolen blandt kegle? 
Looket... ja, hun ligner lidt en, der prøver at ligne Sharon Stone og Helen Hunt, og hvorman som 23 årig skulle have lyst til det, ved jeg ikke. Hvorofr Jennifer Lawrences Dior-kjoler altid er frygtelige, mens Marion Cottillard - en anden stjerne med en Dior-kontrakt - altid ser fantastisk ud, ved jeg ikke. Jennifer Lawrence er en flot pige, men hvorfor vælger hun ALTID stropløse kjoler? (i det mindste sidder denne bedre end mange af hendes andre kjoler) Og kjolen... de der flapper ser ret tilfældige ud? Og kjolen ser desværre ikke så dyr ud, som den nok er... Og håret... det er ren Emma Thomson, og det dur heller ikke til hende. Makeuppen er heller ikke god. Hendes øjne er blevet gjort mikrosmå, og for det meste ser man smukkere ud, når man forsøger er gøre øjnene større... På billedet her ser hendes hud smuk ud, men da hun uddelte prisen til bedste mandlige hovedrolle, kunne man se, at hun havde fået sindssygt meget highlighter under øjnene og det så lidt skørt ud. 
Min kritik skal ikke ses, at jeg synes, at hun er grim eller noget... bare at hun havde potentialet til at se endnu bedre ud. Farven er god til hende (vi husker vel alle Calvin Klein-kjolen for tre år siden, ikke?), og hende krop ser fantastisk ud. Smykkerne er også rigtig fine.


Jeg er helt vild med Amy Adams som skuespiller. Jeg synes, at hun gør det helt vildt godt i alle sine roller. Fra gennembrudet som gravid i Junebug til 2013's American Hustle og Her... ja, og alt derimellem. Selv i live-action-Disney-eventyret Enchanted, som i øvrigt fik mere end et shout out i denne uges Parks & Recreation.
Kjolen er fra Gucci. Den sidder eminemt godt på hende, og farven er flot... men det er næsten godt, at hun ikke vandt Oscaren, for den er også lidt kedelig og safe. Der mangler et eller andet...
 Det lød på hende i en interview på den røde løber, at hun ville have haft håret løst eller måske i sådan en Hollywood sidesweep, hvad ved jeg, men på grund af regnvejret i Holldywood og den store luftfugtighed kom håret oppe. Jeg er stor fan af håret oppe til på den røde løber, men til denne kjoler kunne det nok have givet lidt liv. Ja, kjolen mangler liv. Den er flot, men hun træder ikke frem i den, som en nomineret til Oscar for bedste kvindelige hovedrolle burde.


Cate Blanchett så rigtig godt ud i denne kjole, som Uffe Buchart godt nok beskrev som nylonstrømpe med perler på... Han kunne dog godt lide den til trods for den lidet flatterende beskrivelse. 
Jeg var alligevel en smule skuffe, fordi jeg havde orventet noget mere modigt fra Cate. Hun er i Armani Privé, som hun er på kontrakt med. Kjolen er meget ungdommelig, feminin, pretty, uskyldig og egentlig virker Cate for kvindelig, cool og powerful til at blive forelsket i en sådan kjole. Personligt ville jeg også have gjort den mere sleek nederst for en mere moderne silhouet.
Til gengæld var det tydeligt, da Cate Blanchett fik sin Oscar for bedste hovedrolle, at hun virkelig bærer kjolen frem for omvendt. Hun er Cate lige meget om kjolen purrrty eller edgy:)


Julia Roberts var i Givenchy, hvilket er et mere cool mærke, end man kender fra Roberts. Kjolen har sine momenter, men det som om skødet sidder lidt forkerte og gør den lidt "older" end nødvendigt.  Den kunne måske have virket på Givenchy-musen Rooney Mara, men den bliver bare aldrig rigtig cool på den utrolig uncool all american nu midaldrende Julia Roberts. Oh well, pyt. Den er bedre end skjorten under kjolen til Golden Globes, og Roberts var desuden meget charmerende hele aftenen. All smiles og godt humør til trods for død og sygdom i familien. Hun har trængt til fest, og hun virkede til at hygge sig med sine fellow mega super stars nede i salen og på den røde løber. 


Sandra Bullock var i Alexander McQueen, og lidt ligesom Amy Adams ser Sandra godt ud i blå, sleek kjole, der sidder virkelig godt... men den er bare ikke særlig mindeværdig. Sandra Bullock har det hår, som jeg også tror ville have klædt Amy Adams, men her ville jeg til gengæld have tilføjet en lidt større ørering, som kunne give noget pizzazz. Kjolen ligner lidt en parfumeflakon og fremhæver Sandras Bullock flot, men udskæringen virker ikke helt skarp nok...


Angelina Jolie var i kjole fra Elie Saab. Jeg kan godt lide den, men jeg synes ikke, at den sidder godt nok på hende. På grund af hendes nye store bryster uden bh og kjolens loose feling kommer hun til at se lidt stor ud omkring bryst og mave. Kjolens fit passer bedre til en mindre barmfager kvinde, tror jeg. Jeg hader hendes sko. 
Hun er smuk, men min ting med Angelina Jolie er nok, at hun ser så unaturlig ud. Sådan har vi det jo forskelligt.


Lad os tage Meryl Streep med, fordi hun også var nomineret til en Oscar for bedste hovedrolle. Jeg synes, at hun er lidt kedelig, men hun er ikke kendt for god stil, og hun er nok bedre end sædvandlig.


Sally Hawkins var også nomineret, og hun virkede meget nervøs i et interview før showet. Hun var i Valentino, som måske er lidt overvældende og lidt stor på hendes teeny tiny body frame. Hun er en af de mindste skuespillere out there. Kjolen er ellers flot og jeg elsker, at hun har valgt spidse stilletter uden forplateau. Spidserne stikker ud, sådan som sko altid gjorde, når jeg tegnede prinsesser som lille:)


Anne Hathaway var igen i halterneck-kjole. Denne gang fra Gucci og mere grafisk. Hun så godt ud på scenen, men jeg synes ikke, at proportionerne gør sig lige så godt på billeder. Kun mangler lidt mere talje, synes jeg, for at gøre kjolen helt perfekt. Hun ligner virkelig en søjle på godt og ondt. Hår og makeup er rigtig pænt. Friskt og levende modsat mange andre på den røde løber. 


Emma Watson er endnu en af de kjoler, der så bedre ud i motion og på tv'et end på billeder. Jeg bryder mig ikke om skørtets havfrueeffekt og kjolen ser heller ikke så expensive ud. Den er fra Vera Wang. Hun så dog virkelig sød ud på scenen og igen virkelig tiny. Skuespillerinderne er meget mindre end de ser ud på billeder... Har slet ikke lyst til at tænke på hvor stor jeg ville se ud på den røde løber... suk.


Puha, alle kjoler er virkelig enten mørke eller lyse - ikke så mange farver. Her er Charlize Theron i en kjole fra Dior. Hun ser godt ud. Hun er endnu en pæn, men meh...


Penelope Cruz var en smuk græsk statue i denne meget feminine powder pink kjole fra Giambatista Valli. Med sløjfen bliver den måske lige lille-piget nok, men ellers er hun virkelig smuk.


Jaa farve... Viola Davis var i skinnende grøn kjole fra Escada og selvom snittet ikke fantastisk, så liver hun op i søen af cremefarvede og sorte kjoler. Hendes hår er jeg også ret vild med.


Dette billeder gør både kjole og Naomi Watts en tjeneste, for kjolen fungerede slet ikke på tv-skærmen, hvor den bare gav genskin og håret så forfrædeligt ud. På billedet her ser hun dog godt ud. Meget ren og clean og med meget pæn makeup. Naomi er i Calvin Klein, og hun ved, hvordan poserer i en sådan en kjole.


Selvom Oliva Wilde var højgravid, så så hun helt vildt godt ud. Kjolen var velvalgt - en Valentino - og hår og makeup var virkelig on point. Hun var hverken nomineret eller presenter, så jeg synes, at det er okay, at hun vælger en enkel, sort kjole (med noget hvidt bag på), for hun skal ikke stjæle spotlightet fra nogen. Well done.


Kelly Washington var også højgravid. Hendes løsning var en kjole, der kunne ligne et dyrt håndklæde, der var blevet viklet rundt om hende og sat sammen med en klips. Skoene var dog pæne og selvom det var en lidt grumset lilla, så var der dog farve på lagnet, og det er jo rart nok. Håret så lidt hjemmelavet ud, men who cares, når man er så smuk som Kerry.


Jeg er en sucker for en pæn gudinde-kjole, og Julie Delphy var virkelig smuk i en sådan sag i går. Den var fra Jenny Packham og ville klæde de fleste uden dog at tilføre noget nyt til den røde løber. Makeup og hår var on pointe, og frøken Delphy kan være godt tilfreds med sit Oscar-look anno 2014.


En af mine personlige favoritter: Karen O (fra Yeah Yeah Yeahs). Hun er mega sej, og det var et af aftenens højdepunkter, da Karen O optrådte med sin sang fra filmen Her. Kjolen her passer hende fantastisk, og hun giver den lidt ekstra cool pizzazz med sit seje hår. Pæn læbestift, cool taske... Hun ser rigtig, rigtig godt ud. 


Lady Gaga var af årsager, jeg ikke kender, inviteret med til Oscar-uddelingen. Nogen sagde, at hun skulle optræde, men i så fald var det ikke en del af det officielle program. Måske hun skulle agere pauseklovn?
Kjolen var tacky Versace, selvfølgelig. Lady Gaga er både BFF med Donatella og ansigt for Versace her i foråret. Uffe og Jesper Høvring på tv2 syntes, at hun var kedelig og nævnte tidligere tiders stunts med kødkjoler og deslige, men her må jeg sige, at de i så fald har misforsået aftenens event. Lady Gaga var ikke nogen hovedperson på nogen måde. Man fejrede film, ikke musik, så det ville have været total misforstået, hvis hun var dukket op og stjålet fokus med et out there optrin. Det kan hun gemme tilMTV og Grammy-uddelingerne.
Man kan diskutere kjolens skønhed... som sagt er kjolen fra Versace. Kedelig synes jeg dog egentlig ikke den er i forhold til aftenens andre gæster. 


Jessica Biel var presenter; jeg ved ikke hvorfor, men hun virkede sød på scenen, så måske er det derfor. Hun er sød og nem at arbejde med? Kjolen er fra Chanel. Den ligner ikke Chanel. Faktisk er den mega kedelig. Ja, Jessica Bile er virkelig pæn, men zzzz...


Anna Kendrick er virkelig charmerende i både sine film og interviews, men denne kjole... med slids og sko er so wrong. Suk.


Portia De Rossi i Naaem Khan. Hun er gift med Ellen Degeneres, men også kendt fra Arrested Development og Ally McBeal. Hun er god til at spille ice cold bitch i tv... det er hun også godt til at projicere på den røde løber. Hun kan være hår buddy med Jennifer Lawrence. Kjolen er ikke nødvendigvis min kop kaffe (den er ok, men jeg falder ikke bagover af glæde), men jeg synes, at den er mere interessant end så mange andre. Det er en god ting. 


Kate Hudson var valgt en virkelig flot kjole her fra Versace. Hår og makeup ser også godt ud. Mit eneste forbehold er, at jeg mangler noget farve. En rød eller pink læbestift kunne have gjort det, tror jeg. 



Margot Robbie så vildt godt ud... bagfra... i denne Saint Laurent-kjole. Det blonde hår var erstattet er helt mørkt hår og helt mørke læber og meget mørke øjenbryn. Hvor makeuppen fungerer på nederste billeder, ser det ikke så godt ud på første billede. Hvad mener I?


Jennifer Garner i forsvandt lidt i mængden med denne kjole, hvor toppen ikke ser så dyr ud, men hvor ideen vel er fin nok. Håret ser ikke så done ud. Kjolen er fra Oscar de la Renta.


Til sidst skal vi lige have Catherine Martin med, der er gift med Baz Lurhman og vandt to Oscars for kostume og Se Decorations for The Great Gatsby. Hendes kjole, som jeg er gætter på er fra Prada, var ret cool. Det er ikke sikkert, at den stilmæssigt holder år efter år, men jeg er lige nu vild med farve, mønster, bling og form. 

^Hihi

Ingen kommentarer:

Send en kommentar