fredag den 23. oktober 2015

Sort jakke med gult fra Dior - og Raf Simons stopper hos Dior


I går blev det offentliggjort, at den belgiske designer Raf Simons stopper som chefdesigner for Dior efter kun 3½ år. Det var ifølge pressemeddelelsen hans egen beslutning, og begundelsen skulle ligge i et for stort pres i forhold til at producere seks store kollektioner om året, hvor han ikke har følt, at der var tid nok til den kreative process. Han vil gerne have mere tid til sit eget mærke (der dog kun består af herretøj) samt andre interesser. Der er dog allerede rygter om et nyt projekt/samarbejde/job hos et andet modehus, så nu må vi se.
Der går ikke lang tid mellem jobåbninger hos de store modehuse. Man kan tale om stoledans i disse år.
Der er ikke udnævnt en ny designer endnu, men da ss16 blev Raf Simons' sidste kollektion, kan man godt tro, at der allerede er udnævnt en ny designer, som skal tage sig af prefall 2016-kollektionen, der skal præsenteres om et par måneder.
En af favoritterne til at ovetage jobbet som chefdesigner for Dior, er tilsyneladende Riccardo Tisci, der har været hos Givenchy i mange år. Der er flere grunde til, at han er blevet udnævnt til mulig kandidat. men nu må vi se. 
Mange peger også på Phoebe Philo, fordi der har været rygter om, at hun stopper for Céline. Tidligere Nina Ricci/Rochas-designer Olivier Theyskens er også en af dem, som visse modefans ønsker på posten. Kendte designerne som Frida Giannini og Stefano Pilati er ledige i forhold til damemode lige nu, men det kan selvfølgelig også ende med at være et mere i offentligheden ukendt talent. Simone Rocha kunne også være et bud.

Jeg kan virkelig godt lide Raf Simons.. Som så mange andre har udtrykt på diverse fora var der helt sikkert et eller andet,der manglede for at Raf Simons x Dior skulle blive helt forløst. Hans modeshows maglende et forførende element for mig, men de enkelte stykker tøj var ret imponerende. Der var altid opfindesomme detaljer, anderledes materialer eller matrialebehandlinger, spændende kombinationer, og jeg holdt meget af hans opdatering af Diors design-DNA. 

Christian Dior levede i relativt kort tid, og derfor er huset meget snævert centreret omkring en meget feminin, upraktisk, bevægelsesbegrænsende 1950'er silhouet ("New Look"), som ikke passer specielt godt til moderne selvstændige kvinder. Når det ikke bare handler om at kreere smukke kollektioner, men også sælge tøj til kunder efterfølgende, så skal der tænkes ud af boksen. Gallianos Dior var over the top excess, more is more og romantisk flamboyance og mange forbinder stadig Dior med hans vision for brandet, men jeg tror, at det er godt for den næste designer, at Raf Simons gik over i en anden grøft - mere kontrolleret, mere intellektuelt, mere underspillet, for så er landskabet ligesom mere åbent til at gøre, hvad man har lyst til. Det bliver spændende at følge...

Øverst og nedenfor kan I se et eksempel på et af sæsonens looks. En sort jakke med gult mønster. Enkelt og stærkt på en og samme tid. 

SE ALLE BILLEDER EFTER HOPPET





























Ingen kommentarer:

Send en kommentar