torsdag den 23. februar 2012

Danmarks Topmodeller


Magasinet Dansk er på gaden med et 10 års jubilæumsnummer, hvor de danske topmodeller medvirker i hver deres modeserie. Lad os se, hvem Dansk har udset som Danmarks topmodeller.
Ovenover er det Freja Beha. Nummer to på models.com rangliste over topmodeller og med masser af internationale Voguw covers og a-list kampagner på cv'et, så er der ikke så meget tvivl om Frejas status.


Gertrud Hegelund havde en god efterårssæson med en Louis Vuitton-kampagne og en masse internationale runwayshows. I denne sæson er hun knapt så synlig internationalt, men hun er fantastisk på print og jeg glæder mig over, at hun ofte medvirker i danske magasiner som Elle og Cover.


Josephine Skriver er den mest synlige danske model for tiden på de internationale runways, men mangler stadig en stor kampagne på cv'et. Noget tyder dog på, at hun ikke er nået toppen af sin karriere endnu. Hvis I kommer i H&M lige om ikke så længe, vil I kunne se Josephine på coveret af deres magasin sammen med topmodel Abbey Lee Kershaw.


Nadja Bender er et nyt bekendtskab, men hun er allerede udråbt til én af sæsonens newcomers på models.com efter New York Fashion Week. Her åbnede hun Alexander Wang og Rodarte og ser ud til at fortsætte den gode stime i Milano, hvor hun har været på podiet for Gucci og MaxMara. Det bliver spændende at se, om hun slår igennem på print.


Louise P var Danmarks største model for 8-10 år siden, men dukker stadig op hist og her. Kampagnerne er mindre i dag end de var på toppen af hendes karriere, hvor hun var ansigt for både Gucci, Chanel og fik en meget lukrativ parfumekampagne for DKNY. Det er dog altid en fornøjelse at se billederserier med hende, så heldigvis er hun ikke helt forsvundet fra rampelyset.


Agnete Hegelund er storesøster til Gertrud. Agnete var en stjerne på de amerikanske runways for nogle år siden, men ses i dag mest på print. Hun har tidligere været på forsiden af det feterede Vogue Italia og er helt utrolig smuk. Hendes karriere har aldrig taget fart lige som lillesøster, men Agnete er også lidt lavere. Det kan have en indflydelse.


Caroline Brasch-Nielsen er én af Danmarks mest kendte modeller internationalt i øjeblikket. Hun har været kampagnepige for Valentino og Marc Jacobs og har en personlig stil, der gør hende til et yndet mål for street style-fotografernes linser. Jeg håber, at hendes karriere fortsat vokser, for jeg kan lide hende mere og mere, men hendes skønhed er ikke ligeså i øjnefaldende som eksempelvis Frejas, så nu må vi se.


Dorte Limkilde var ansigt for Prada i sidste sæson og lignede egentlig en kommende topmodel fra Danmark, men det er langt tid siden, at man har set noget til hende uden for Danmark. Hun er ikke at se på internationale runways i disse uger, selvom jeg synes, at hun var forrygende under Copenhagen Fashion Week. Hun har en meget flot krop og et spændende ansigt. Jeg håber, at hun ikke forsvinder i mængden.


Ida Dyrberg lignede også en ny danske runwaydarling, da hun for et par sæsoner siden var en Calvin Klein exclusive under New York Fashion Week. Det plejer at være et kvalitetsstempel, som fører til flere jobs efterfølgende, men indtil videre er der ikke kommet så meget ud af det. Ida har en nordisk kølighed, som er meget betagende. Jeg håber, at vi får mere at se til hende. Gerne med nogle dygtige internationale fotografer og nogle seje stylister.


Juliane Grüner er der til gengæld ingen tvivl om, at vi får mere at se til. Den 15-årige piger har nærmest ikke påbegyndt sin karriere, men har alligevel allerede være exclusive i et Prada modeshow, været på forsiden af Vogue Italia (alene, that is) og været kampgnepige to sæsoner i træk for Balenciaga. Modeverdernen kan ikke vente på at se mere til den danske pige, så det bliver spændende at følge udviklingen.


Josefine Nielsen fik en stille debut på de internationale runways i sidste sæson for blandt andre Alexander McQueen og Céline, men er blevet mere synlig i denne sæson. Hun er flot både på print og runway, så jeg krydser fingrer for at hun fået noget ud af opmærksomheden i øjeblikket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar