fredag den 30. oktober 2015

Halloween Inspiration: Beautiful horror


Egentlig har jeg ikke helt styr på, hvornår der er "halloween" - jeg kunne google det, men jeg er egentlig lidt ligeglad - det virker til at være sidste weekend eller kommende, ikke? Instagram har i hvert fald været i Halloweenhumør i et pænt stykke tid med folk, der klæder sig drabeligt og uhyggeligt ud i anledning af diverse Halloween-fejringer.

I Danmark er det allehelgenssøndag i denne weekend. Det er lidt anderledes end Halloween. I kirken læser man navnene op på alle de folk, der er døde i sognet i løbet af året. Jeg tog sammen med min familie i kirke på Fanø sidste år, hvor min far døde i foråret. På Fanø tænder de et lys for hver person; der er pyntet i kirken, og der er kaffe og kage efterfølgende. Det var ret smukt og rart at mindes min far igen sammen med min familie, også selvom jeg ikke er religiøs. 
Om der knytter sig mere til allehelgen i Danmark, ved jeg faktisk ikke, men Halloween har efterhånden også invaderet Danmark og folk oversætter Halloween med Allehelgen, som var det det samme. Faktisk hedder Allehelgensdag "All Saints Day" på engelsk. Oh well.

Den 1. og 2. november er det La dia de los muertos i Mexico - De dødes dag - hvilket ligesom allehelgen er en mindedag for de døde. Modsat den kølige nordiske protestantisme har vi dog at gøre med den varme farverige katolocisme iblandet lokal folklore i Mexico, så det betyder farverig og festlig fejring med sukkerkranier og dansende skeletter i farverigt tøj og blomsterkranse. Det ser sjovt ud, og man kan godt forstå at resten af verden er begyndt at interessere sig for traditionen. Det er smukt, spændende og festligt.

I dette indlæg har jeg i mine billedmapper fundet de billeder, der virker uhyggelige på en eller anden måde... Fra gothic romance til ghost stories, dæmoner og hekse osv. Ikke alt er i sig selv uhyggeligt, men alle billede - følte jeg - kunne indgå i en horror story of sort! 
Billederne er fra alle mulige magasiner - Vogue, Interview, W m.m.
Enjoy!

SE ALLE BILLEDER EFTER HOPPET
































Ingen kommentarer:

Send en kommentar