torsdag den 29. oktober 2015

Nu stopper Alber Elbaz også... Efter 14 år hos Lanvin.


I sidste uge fik vi at vide at Raf Simons stopper som chefdesigner for Dior, og i går kom så nyheden om, at Alber Elbaz efter 14 år stopper som chefdesigner hos Lanvin. 
'Amen, altså!
Endnu en stor post hos et modehus er altså ledig og endnu en stor designer er ledig på markedet...

Lanvin uden Alber Elbaz virker helt forkert. Tilsyneladende er han blevet fyret. Ham og modehusets ejer har været uenige om forskellige ting omkring den økonomiske strategi for Lanvin, men de nærmere omstændigheder får vi nok ikke at vide i offentligheden. Ikke endnu i hvert fald.

Om Alber Elbaz kunne være på vej til Dior, bliver der selvfølgelig spekuleret en del i. Han ville helt sikkert kunne skabe fantastisk smukke kollektioner samt forene det moderne og det feminine. Spørgsmålet er om han vil kunne generere nok "hype" og opmærksomhed på nuværende tidspunkt. Han har haft stor succes hos Lanvin, men de bedste år ligger efterhånden lidt tilbage i tiden. Kan han genfinde nye højder eller har Dior brug for yngre krafter? Er han fx medie savvy nok? Er han cool nok?
Faktisk er Alber Elbaz tit blevet nævnt som Karl Lagerfelds potentielle efterfølger hos Chanel. Nu må vi se. Jeg håber sandelig ikke, at Alber forsvinder fra modescenen i alt for lang tid.

Hans afgang åbner også op for en ny designer hos Lanvin. Ejeren af modehuset havde Jason Wu ved sin side under sidste modeshow, men det ville i mine øjne ikke været et særlig inspireret valg. Wu har i øvrigt gang i eget mærke samt Boss, og han ville formegentlig ikke have tid til tre modehuse.

Kunne Raf være på vej til Lanvin? Det ville egentlig ikke være det oplagte modehus for ham, men rygterne siger, at han er på vej til et "overraskende" sted..

Hvem er ellers interessante? Stefano Pilati for Lanvin måske? Olivier Theyskens? Kunne Frida Gianinni tage sig af et fransk modehus? Hvem har vi ellers ledige på markedet? Marco Zanini? Der er også den mulighed, at vi får flere skifter i den kommende tid? Eller yngre kræfter kan tage sig af både eget hus og Lanvin fx Jacquemus, Simone Rocha eller Christopher Kane? Spændende bliver det i hvert fald...


På billedet herover ses Alber Elbaz - den lille runde mand foran med briller - sammen med sit hold hos Lanvin for Elle US i septembers udgave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar